Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 14.08.2023

Nokkahuiluilla historiallista musiikkia historialliseen miljööseen Turun musiikkijuhlilla

Bravade tuo nokkahuilumusiikin takaisin Turun linnaan osana Turun musiikkijuhlien elokuun ohjelmistoa. Turun musiikkijuhlia vietetään 10.-24.8.2023.

 

Kuvassa ovat Bravaden neljä naisjäsentä seisomassa nokkahuilujensa kanssa. Heillä on harmaat ja ruskehtavat t-paidat päällään. Taustalla on vihreitä lehtipuita ja vaaleaa lehvistöä, johon osuu valoa.

Bravade. Kuva: Ville Paul Paasimaa

 

Turun musiikkijuhlilla päästään autenttisen historialliseen tunnelmaan, kun nokkahuilukvartetti Bravade tuo konserttinsa Turun linnaan 14.8. Turun linnan Kuninkaansalissa esitettävä konsertti "Naissäveltäjien vuosisadat" esittelee erityisesti naisten säveltämää nokkahuilumusiikkia aina 1000-luvulta nykypäivään asti. Konsertti on suunniteltu linnan erityinen miljöö mielessä, sillä nokkahuilujen historia kantaa linnankin alkuvaiheille asti. Tämä siis ei varmastikaan ole ensimmäinen kerta, kun linnassa nokkahuilumusiikkia kuullaan.

Ohjelmassa kuullaan myös aikamme naissäveltäjien kuten suomalaisen Lotta Wennäkosken sekä kreikkalaisen Calliope Tsoupakin säveltämät teokset nokkahuilukvartetille. Konserttikokonaisuutta täydentää myös toisen kreikkalaisen nykysäveltäjän Marianthi Papalexandri-Alexandrin koskettava teos Still Life, joka käsittelee toisen maailmansodan aikaisia holokaustin kauhuja.

Bravade on toiminut vuodesta 2004 ja sen muodostavat Sunniva Fagerlund, Pauliina Fred, Hanna Haapamäki sekä Hanna Paatelma. Yhtye on erikoistunut renesanssinokkahuiluihin.

"Turun linna on upea miljöö, johon nokkahuilukvartetti Bravaden konsertti sopii täydellisesti. Tapahtumassa kuultava musiikki tulee viemään kuulijansa aikamatkalle naissäveltäjien maailmaan. Olemme erityisen innoissamme tästä kokonaisuudesta, josta tulee varmasti uniikki elämys", kertoo Turun musiikkijuhlien myynti- ja markkinointipäällikkö Eveliina Salminen.

Bravade: Naissäveltäjien vuosisadat Turun linnassa 14.8.