Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 08.07.2024

Niko ja myrskyporojen arvoitus elokuvateattereihin lokakuussa, ääninäyttelijät julkaistu - katso traileri

Uuden kotimaisen animaation Niko ja myrskyporojen arvoitus -elokuvan suomenkielinen traileri ja ääninäyttelijät on julkaistu. Elokuva on myös valittu Italian Giffoni Film Festivalille.

Kuvassa on edessä animaatiokuva, jossa Niko-poro on keskellä edessä ja takana on rivissä valjastettuja poroja.

Niko ja joulupukin lentojoukot. Kuva: Anima Vitae, Cinemaker, Ulysses Films, Moetion Films, A. Film Production

 

Elokuvan suomiääninä Nikon ja Stellan rooleissa kuullaan kokeneet lapsinäyttelijät Pauli Halonen ja Viola Käki. Liito-orava Juliksen ja Wilma-lumikon ääniksi palaavat Hannu-Pekka Björkman ja Vuokko Hovatta. Joulupukin lentojoukkojen johtaja Raavas on Petteri Summanen ja myrskyporo Ilmarina Antti Reini. Muissa rooleissa ovat muun muassa Puntti Valtonen (Hirvas), Elina Knihtilä (Oona, Nikon äiti), Riku Nieminen(Oinas) ja Anna-Maija Tuokko (Olga) sekä vaikuttajat Leevi Ikävalko (Sökö) ja Laura Kiuru (Iida).
 
Niko ja myrskyporojen arvoitus on myös valittu Italian Giffoni Film Festival -kilpasarjaan. Giffoni on yksi maailman suurimpia ja tärkeimpiä lastenelokuvafestivaaleja, joka järjestetään nyt 54. kerran. Festivaalin erikoisuus on se että lapsista on koottu joka sarjaan satapäinen raati joka päättää palkinnoista. Festivaali järjestetään 19.-28.7. ja elokuvan ohjaaja Kari Juusonen on vieraana festivaalilla esittelemässä elokuvaa.

Tervetuloa elokuvan seuraavaan pressinäytökseen to 5.9. klo 9.30, Finnkino Tennispalatsi, sali 2.
 
Suomalaisesta Nikosta on tullut kansainvälinen lastenklassikko kahden aiemman menestyksen myötä; Niko - lentäjän poika (2008) ja Niko 2 - lentäjäveljekset (2012) jotka osoittautuivat menestykseksi ympäri maailmaa.

 

https://www.giffonifilmfestival.it/en/