Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 16.11.2019

Neljännen kansainvälisen Uuno Klami -sävellyskilpailun voitto Italiaan

Neljäs Kansainvälinen Uuno Klami -sävellyskilpailu on ratkennut. Tulosten julistaminen ja palkintojen jako tapahtui Kotkassa 15.11. pidetyn toisen finaalikonsertin jälkeen.
Tuomaristo, johon kuuluvat Kalevi Aho (puheenjohtaja), Magnus Lindberg, Erkki-Sven Tüür ja Olari Elts on jakanut palkinnot seuraavasti:

I sija: Andrea Portera (Italia): Klecksophonic Lieder 11 000€
II sija: Christopher Culpo (Ranska): Mundus Imaginalis 9 000€
III sija: Tomi Räisänen (Suomi): Portal (Marimba Concerto) 7 000€

Kuvassa on Uuno Klami sävellyskilpailun voittaja Andrea Portera ja hänestä on kasvokuva.  Hän on kaitakasvoinen ja tummatukkainen.  Taustalla on järvi- vuoristomaisema.

Andrea Portera. Kuva: Kansainvälinen Uuno Klami sävellyskilpailu

 

Kotkan kaupungin tunnustuspalkinto 3000 € jaettiin Pertti Jalavalle (Suomi) teoksesta
Concerto for Viola and Orchestra ja Kouvolan kaupungin tunnustuspalkinto 2000 € jaettiin Roberto Sansuinille (Italia) teoksesta Four Tales for Small Orchestra.

Finaalikonserttien yleisö äänesti suosikikseen Tomi Räisäsen teoksen Portal.
Yleisöäänestyksen voittajalle myönnettiin Virolahden kunnan tunnustuspalkinto 500 €.

IV Kansainväliseen Uuno Klami -sävellyskilpailuun osallistui 283 säveltäjää, jotka edustavat 38 eri kansallisuutta. Kilpailun erittäin korkean yleistason vuoksi tuomaristo laati viiden finaaliin valitun sävellyksen lisäksi 14 sävellyksen suosituslistan teoksista, jotka olisivat ehdottomasti esittämisen arvoisia.

Kymi Sinfonietta esitti finaaliin valitut teokset Olari Eltsin johtamana finaalikonserteissa, jotka järjestettiin torstaina 14.11. Kouvolassa ja perjantaina 15.11. Kotkassa. Solisteina kuultiin sopraano Valentina Coladonatoa, alttoviulisti Oleg Larionovia, pianisti Risto-Matti Marinia ja lyömäsoittaja Helgo Rosinia.