Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 02.07.2024

Neil Hardwick sai Huumorin legenda -palkinnon Sotkamon Huumorifestivaalilla

Sotkamon Huumorifestivaalilla jaettiin tänä vuonna Huumorin legenda -palkinto. Palkinnon sai legendaarinen käsikirjoittaja ja ohjaaja Neil Hardwick. Tilaisuudessa esitettiin ainutlaatuinen Jan Erolan tekemä Hardwickin haastattelu. Haastattelun jälkeen esitettiin ensimmäinen osa Hardwickin luomasta tv-sarjasta Sisko ja sen veli.

 

Kuvassa on Neil Hardwick kasvokuvassa ja hänellä on vaaleat hiukset  takana ja paljasta otsaa.

Kuva: Soppakanuuna - Oma teos, CC BY-SA 3.0

 

Tilaisuus järjestettiin Sotkamon Kino Visiossa lauantaina 29.6.2024 kello 14 ja se oli osa Sotkamon Huumorifestivaalia. Neil Hardwick -osuuden jälkeen Huumorifestivaalien taustavaikuttaja Jan Erola veti keskustelun teemasta Huumori kuolemassa. Keskustelijoina olivat Kiroilevasta siilistä tuttu Milla Paloniemi, Fingerporin tekijä Pertti Jarla sekä sotkamolaistunut galleristi ja pastori Juha Marin.

Neil Hardwick on syntynyt vuonna 1948. Jo koululaisena näytelmiä käsikirjoittanut ja ohjannut Hardwick muutti Suomeen vuonna 1969. Neilin omien sanojen mukaan hän kyllä tuli Suomeen naisen perässä, mutta rakastui heti myös Suomeen. Hardwick tuli tunnetuksi monelle suomalaiselle lasten kieliohjelma Hello. Hello. Hello.’n poliisina. Sen jälkeen hän on ollut tekemässä suuren määrän menestystuotantoja, kuten Kielipuoli potilas, Tankki täyteen, Reinikainen ja Pakanamaan kartta.

Hardwickin on sanottu olevan pienen ihmisen surkuhupaisan arkielämän kuvaajana omimmillaan sekä hän on rakentanut siltaa suomalaisen ja englantilaisen kulttuurin välillä, tuonut Suomeen näytelmiä ja selittänyt suomalaista elämänmenoa briteille. Hardwick on palkittu vuonna 2011 Pro Finlandia -mitalilla ja vuonna 2017 Suomi-palkinnolla.