Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 23.11.2022

Napapiirin sankarit 4 valtaa leffateatterit jouluna

Juha Wuolijoen ohjaama ja Pekko Pesosen käsikirjoittama Napapiirin sankarit 4 valtaa elokuvateatterit kautta maan jouluna, perjantaina 23.12.2022.

Kuvassa ovat Timo Lavikainen, Heikki Ranta ja Mikko Töyssy kurkkivat parvekkeen reunalta alaspäin.

Kuvassa Napapiirin sankarit – vasemmalta: Räihänen (Timo Lavikainen), Paavo (Heikki Ranta) ja Turo (Mikko Töyssy). Kuva: Kristiina Salmen/Yellow Film & TV 2022

 

Ylivoimaisesti Suomen suosituimpiin leffasarjoihin lukeutuva, vuosien saatossa kulttiklassikoksi itsensä naurattanut Napapiirin sankarit on koonnut maan elokuvateattereihin yli miljoona katsojaa. Legendaarisista lentävistä lauseistaan muistettu komediasaaga saa jatkoa, kun Juha Wuolijoen ohjaama Napapiirin sankarit 4 saa ensi-iltansa elokuvateattereissa 23.12.2022.

Sitten viime Napiksen on elämä heitellyt sankareita, mutta jotkin asiat pysyvät. Tällä kertaa Napapiirillä juostaan perin vaikeasti löydettävän tofun perässä. Aikaa tofun hommaamiseen on vain vähän ja muutama muukin muuttuja tuo metsästykseen omat haasteensa, mutta mitäpä ei napapiiriläinen sankari tekisi rakkauden tähden.

 

 

Uniikin Napis-tyylin ja -huumorin elokuvassa takaa Pekko Pesosen käsikirjoitus aiempien leffasarjan osien tapaan. Napapiirillä kohdataan tuttuun tapaan pari uutta muuttujaa: elokuvan pääosassa sankaridebytoi Heikki Ranta ja toisena uutena kasvona nähdään Mikko Töyssy.

Napapiirillä seikkailevat edelleen myös muun muassa sankarikonkarit Pamela Tola, Kari Ketonen ja Timo Lavikainen, jotka eivät esittelyitä kaipaa.

Napapiirin sankarit 4 -elokuvan tuottavat Marko Talli ja Olli Haikka Yellow Film & TV:ltä. Leffan levittää ja markkinoi SF Studios.

Ohjaaja – Juha Wuolijoki
Käsikirjoittaja – Pekko Pesonen
Kuvaus – Juge Heikkilä
Lavastus – Tuomas Kyrö
Pukusuunnittelu – Anna Sinkkonen
Maskeeraussuunnittelu – Marjut Samulin
Leikkaus – Harri Ylönen
Äänisuunnittelu – Joonas Jyrälä
Tuottajat – Olli Haikka ja Marko Talli / Yellow Film & TV
Levitys ja markkinointi – SF Studios