Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 15.09.2023

Muumipeikko ja pyrstötähti elokuvateattereihin - Paula Vesalan, Leri Leskisen ja Jukka Immosen tekemän tunnuskappaleen laulaa Suvi Teräsniska

Rakastettu, koko perheen elokuvaklassikko, kansallisaarteeksikin oikeutetusti kutsuttu Muumipeikko ja pyrstötähti -elokuva nähdään nyt valkokankailla äänen ja värien osalta teknisesti uudistettuna, raikkaasti päivitettynä elokuvaelämyksenä. Odotettu animaatio saa ensi-iltansa elokuvateattereissa kautta maan tänään perjantaina 15. syyskuutta.

 

Kuvassa ovat muumiperheen jäsenet vuoristossa kävelemässä puujaloilla.

Kuva: Moomin Characters Animation/Dennis Livson

 

Muumipeikko ja pyrstötähti -elokuvan (2023) score-musiikin ovat säveltäneet Leri Leskinen ja Jukka Immonen. Elokuvaan on tehty myös kaksi laulua, Rakkaus ja ystävyys sekä Tuuthan sä viel takaisin?, jotka Leskinen ja Immonen ovat säveltäneet yhdessä Paula Vesalan kanssa. Vesala on myös sanoittanut kappaleet.

Suvi Teräsniskan esittämää Rakkaus ja ystävyys -kappaletta kuullaan myös elokuvan trailerissa. Traileri on katsottavissa ja julkaistavissa tästä linkistä.

– Oli maailman kivointa tehdä Jukan ja Lerin kanssa nämä kaksi laulua tähän lapsuuteni Muumi-klassikkoon! Muumit ovat olleet minunkin sydäntäni lähellä jo pienestä asti. Lapsena kirjoitin Tove Janssonille kirjeenkin, johon hän vastasi ja lähetti minulle postimerkkejä ja kiiltokuvia, kertoi Rakkaus ja ystävyys sekä Tuuthan sä viel takaisin? -kappaleiden tekijä Paula Vesala aikoinaan elokuvan valmistuttua.

– Rakkaus ja ystävyys -kappaleen esittäjä Suvi Teräsniska esitti myös Oma maa -elokuvan tunnuslaulun, jota olin mukana tuottamassa ja sovittamassa. Suvilla on maailman kaunein ääni, sellainen lämmin ja syleilevä. Paras palaute Rakkaus ja ystävyys -laulusta tuli omalta lapseltani, joka lähetti oikein Jukallekin viestin, että ’ihana biisi’.

 

 

Muumipeikko ja pyrstötähti perustuu legendaarisen suomalaisen kuvittajan ja kirjailijan Tove Janssonin samannimiseen kirjaan vuodelta 1946. Nordic Pictures Companyn (ent. Cinematic) ja Kindernet Entertainmentin tuottama Muumipeikko ja pyrstötähti -elokuva (2023) on uudistettu versio maailmanlaajuisesti tunnetusta klassikkoanimaatiosta (1992), joka on nyt saanut uuden elämän.

Vaikka elokuvan äänimaailma – musiikki, kappaleet ja dubbaukset – on uudistettu kokonaan, on se tehty alkuperäistä henkeä kunnioittaen. Animaation kuva on päivitetty tämän päivän elokuvastandardeihin uudistaen se teknisesti huippulaatuiseksi niin uusille sukupolville kuin vanhoille Muumi-faneille, mutta elokuvassa on säilytetty alkuperäisen elokuvan tarina sekä klassisen piirtämisen ja kalvoanimaation tyyli.

Elokuvan on tuottanut alkuperäisen Muumipeikko ja pyrstötähti -elokuvan (1992) luojan, ideamoottorin, taiteellisen johtajan ja tuottajan Dennis Livsonin poika Tim Livson.

Muumipeikko ja pyrstötähti -elokuvassa Muumilaaksossa ollaan perimmäisten kysymysten äärellä, kun maailmanloppu uhkaa, eikä kesä ole enää kuin ennen. Elämän palaaminen uomiinsa edellyttää Muumilaakson väeltä ennennäkemätöntä sankaruutta. Seikkailussa kohdataan jännittäviä vaaroja, mutta myös luonnon ihmeitä ja uskomattomia aarteita – ja solmitaan korvaamattomia uusia ystävyyksiä.

Elokuvan levittää ja markkinoi SF Studios. Muumipeikko ja pyrstötähti tullaan näkemään teatterilevityksensä jälkeen myös C More -suoratoistopalvelussa ja MTV:n kanavilla.

Synopsis

Eräänä sateisena iltana Muumilaakson rauhaisaan idylliin saapuu filosofiksi esittäytyvä Piisamirotta ennustamaan koko maapalloa kohtaavaa katastrofia. Yhtäkkiä kesä ei olekaan enää niin kuin ennen. Muumipeikon, Nipsun ja Pikku Myyn on lähdettävä vaikeakulkuiseen seikkailuun tähtitornivuoren huipulle selvittämään, onko maailmanloppu todella tulossa.

Elämän palaaminen uomiinsa edellyttää Muumilaakson väeltä ennennäkemätöntä sankaruutta. Matkalla kohdataan jännittäviä vaaroja, mutta myös luonnon ihmeitä ja uskomattomia aarteita – ja solmitaan korvaamattomia uusia ystävyyksiä.

Vahvistunein joukoin kotiin Muumilaaksoon palattuaan on ystävyksillä entistäkin paremmat eväät niin pyörremyrskyiltä kuin pyrstötähdiltä suojautumiseen ja koko Muumi-perheen pelastamiseen. Tarvitaan vain kekseliäisyyttä, yhteishenkeä ja valmiutta auttaa apua tarvitsevia, jotta kaikki pysyvät turvassa merkillisiltä luonnonilmiöiltä.

Rooleissa

hahmo: suomi / ruotsi
Muumipeikko: Joonathan Kettunen / Christoffer Strandberg
Hemuli: Jarmo Koski / Max Forsman
Pikku Myy: Sarika Lipasti / Saga Sarkola
Muumimamma: Kristiina Halttu / Maria Sid
Muumipappa: Carl-Kristian Rundman / Carl-Kristian Rundman
Nipsu: Tuomas Uusitalo / Andreas af Enehielm
Niisku: Antti LJ Pääkkönen / Oskar Pöysti
Niiskuneiti: Heljä Heikkinen / Alma Pöysti
Nuuskamuikkunen: Markus Niemi / Lasse ”Redrama” Mellberg

Elokuvasta

Perustuu Dennis Livsonin elokuvaan (1992) Tove Janssonin kirjaan (1946) Muumipeikko ja pyrstötähti
Alkuperäinen idea: Lars Jansson ja Dennis Livson
Käsikirjoitus: Akira Miyazaki
Johtava animaattori: Toshiki Yamazaki
Ohjaus: Hiroshi Saito
Ääniohjaus: Markus Bäckman (suomi) ja Carla Rindell (ruotsi)
Äänisuunnittelija: Kirka Sainio
Musiikki: Leri Leskinen ja Jukka Immonen
Laulut: Leri Leskinen, Jukka Immonen ja Paula Vesala
Art Director: Ville Granroth
Tuottaja: Tim Livson
Vastaavat tuottajat: Sara Norberg, Mikko Kodisoja ja Tom Fanning
Tuotanto: Nordic Pictures Company ja Kindernet Entertainment
Kuvan remasterointi: Post Control Helsinki Oy
Dubbausstudio: BTI Studios Suomi Oy
Levitys ja markkinointi: SF Studios
Striimaus ja televisiointi: MTV / C More