Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 18.05.2020

Museoviikkoa 18.-24.5.2020 vietetään digitaalisesti

Koronavirustilanteesta johtuen Kansainvälistä museopäivää ja museoviikkoa 18.-24.5.2020 vietetään digitaalisesti. Museoviikon käynnistää uuden Digimuseo.fi-palvelun avaaminen. Lisäksi monissa museoissa järjestetään virtuaalisia opastuksia ja muita digitaalisia tapahtumia.

Kuvassa on museoviikon julisteen kuva, jossa lukee Museoviikko ja siinä on vaaleita värejä ruutu- ja nuolikuvioina.

Kuva: Suomen Museoliitto

 

Museoviikko on museoiden yhteinen tapahtumaviikko, jota vietetään tänä vuonna 22. kerran. Museoviikon aloittaa Kansainvälinen museopäivä maanantaina 18.5. Yleensä kansainvälistä museopäivää vietetään museoiden tarjoaman maksuttoman sisäänpääsyn ja erikoisohjelman merkeissä. Tänä keväänä museoiden ohjelma on virtuaalista ja siihen voi osallistua vaivattomasti kotisohvalta käsin. Tapahtumat on koottu Museoviikon tapahtumakalenteriin.

Museoviikon aikana voi esimerkiksi osallistua suoraan verkko-opastukseen Sukupuolen sotkijat -näyttelyyn Helsingin taidemuseo HAMissa, tutustua Kuutti Lavosen teoksiin Didrichsenin taidemuseon Youtube-kanavalla tai käydä virtuaaliopastuksella Suomen Ilmailumuseossa. Taiteesta keskustellaan Amos Rexin, Ateneumin ja Valokuvataiteen museon yhteisessä Facebook-tapahtumassa ”Jutellaan kuvasta”.

Kansainvälistä museopäivää juhlistetaan avaamalla uusi Digimuseo.fi-verkkopalvelu. Sen tekijöiden, Suomen museoliiton ja John Nurmisen säätiön, kunnianhimoinen tavoite on kasvattaa palvelusta Suomen suosituin ja rakastetuin digitaalisia museopalveluja tarjoava sivusto. Jatkossa sivusto on digitaalisten museovieraiden käytössä ajasta ja paikasta riippumatta.

https://digimuseo.fi/