Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 06.07.2022

Muistojen Virta - kohtaamisia Olavi Virran kanssa sisältää suomalaisten muistoja laulajatähdestä

Hannu Ignatiuksen uutuuskirja ei ole perinteinen elämäkerta, vaan siinä ääneen pääsevät tavalliset suomalaiset, jotka kertovat omia muistojaan Olavi Virrasta. Hannu Ignatiuksen elämäkertateos Muistojen Virta - kohtaamisia Olavi Virran kanssa on julkaistu Aviadorin kustantamana.

Osa kirjan kannesta. Kuvassa on Olavi Virta laulamassa yleisölle, jota näkyy hänen ympärillään aidan takana.  Kuva on musta-valkoinen.

Osa kirjan kannesta. Kuva: Adiator

 

Kun lähes kaikesta oli pulaa, musiikki toi lohtua tavallisten suomalaisten arkeen. Yksi ääni oli ylitse muiden: Olavi Virta, vaatimattomista oloista lähtenyt laulaja, jonka ääni ja musikaalisuus kestivät vertailun kenen tahansa maailmantähden kanssa.

Hannu Ignatius on koonnut kirjaansa Olan kohdanneiden suomalaisten muistot ja myöhemmät, tallenteiden välittämät kokemukset tähdestä, joka tiesi arvonsa ja joka joutui kohtaamaan myös suosionsa itsetuhoisen elämän vauhdittaman laskun. Olavi Virta kuoli vain 57-vuotiaana, mutta hänen musiikkinsa elää suomalaisten muistoissa, joista kuvastuu syvä kunnioitus laulajan elämäntyötä kohtaan.

Hannu Ignatius on Tampereella asuva, pohjoiskarjalaislähtöinen populaarimusiikin tuntija, joka on aiemmin toimittanut teoksen Tapsa – koko kansan reissumies. Lisäksi hän on toiminut 30 vuoden ajan Elvis Presley Fan Clubin toiminnanjohtajana ja toimittanut aiheeseen liittyvää lehteä. Olavi Virta musiikkeineen ja elämänvaiheineen on niin ikään kuulunut hänen kiinnostuksen kohteisiinsa kymmenien vuosien ajan.

Ignatius, Hannu : Muistojen Virta - kohtaamisia Olavi Virran kanssa