Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 25.07.2019

Muistojen Bulevardi

Laila Kinnunen on nimi, jonka tälläset keski-ikäiset harakat muistavat jo lapsuudesta asti. Laulut ovat tuttuja ja tarina on tuttu.

Nyt sen on luonut käsikirjoittamalla ja ohjaamalla Valkealan kesäteatterin lavalle Virve Mattila. Muistojen Bulevardi - säkeistöjä Laila Kinnusen elämästä.

Tässä on minun säkeistöt:

1. säkeistö: Virve Mattila on myös Lailan osassa, ikään kuin kertojana kommentoimassa, miten ne asiat oikein meni. Hyvin "lailamaisesti" hän lauloi ja ihania biisejä. Kaksi toimittajaa on tekemässä juttua Lailasta ja samalla on haaveissa tähteys. Johanna Immonen Jeminan roolissa ja Päivi Teräväinen Sirpan osassa olivat todellisissa sivurooleissa.

Valkealan kesäteatterin Lailana Riina Mattila ja Ritvan osan esittää Salla Vainio.

2. säkeistö: Nuorena Lailana nousee suorastaan pääosaan Riina Mattila. Kantaa asunsa ja ne korkkarit todella hyvin, puhumattakaan sitten laulusta, mikä solisee kuin kevätpuro. Laila Kinnusen sisko on myös esillä, sillä Ritvan osan esittää Salla Vainio. Vaikka onkin "vain" sisko, niin kyllähän se Ritvakin lauloi ja sen Salla antaa kuulua tosi hienosti. Niin ja koska olin ensi-illassa, niin oli siellä se ihan oikea, aito ja elävä Ritva Kinnunen! Lisäksi Ritvan tytär Pauliina, joka lauloi herkästi Toiset meistä...

Muistojen bulevardi -näytelmässä oli mukana paljon porukkaa.

3.säkeistö: Porukkaa oli kuin meren mutaa tai kuin italialaisen perheen ruokapöydässä. Suurin osa porukasta muuntautui aina kohtaukseen kuin kohtaukseen. Heille iso kiitos siitä, että jaksoivat muuttua, olla milloin mustassa peruukissa, milloin uimapuvussa. Laulu ja leikki, tilanteet olivat hallussa.

Helmat heilui Muistojen bulevardi -näytelmän tanssikohtauksessa.

4. säkeistö: Iso plussa puvustukselle, missä helmat heiluivat ja panin merkille hienoja yksityiskohtia. Ihan tuli sellainen olo, että itekkin olisi halunut hameeseen, mutta onneksi se tila meni ohi.

5. säkeistö: Bändi oli ihan yli kylän! Arto Karnaattu on hauska kapellimestari, sillä kesken kaiken voi vaan hypätä estraadille replikoimaan. Elävä musiikki tekee kaiken niin eläväksi.

Suositus teille, heille ja keille, että jos tykkää Lailasta ja miksi ei tykkäisi, niin tässä olisi oiva paketti.

Kuvat: Vesa Sailio