Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 07.06.2023

Mitä Suomi lukee: Toukokuussa listan kärkeen kohosivat Enni Mustonen ja Katri Helena

Toukokuun myydyin teos on Lucinda Rileyn kirjasarjan päätösosa. Jenni Haukion odotettu teos kohosi myös listalle.

Kuvassa on nainen sivuttain puolivartalokuvassa ja hänellä on tumman harmaa lierihattu. Taustalla on vihreätä maisemaa sekä harmaata aitaa ja puiden takaa näkyy harmaita kattoja.

Osa Enni Mustosen kirjan Kasvattitytär kannesta. Kuva: Otava

 

Mitä Suomi lukee -listan sijalle yksi nousi toukokuun uutuuskirja Lucinda Rileyn ja Harry Whittakerin Atlas, Papa Saltin tarina (WSOY, 2023). Teos on päätösosa suursuosion saaneelle Seitsemän sisarta -sarjalle. Sijalla kaksi listalla on Enni Mustosen Kasvattitytär (Otava, 2023) ja sijalla kolme Elina Hirvosen Katri Helena – Laulaja (Johny Kniga, 2023).

Jenni Haukion suurta kiinnostusta herättänyt Sinun tähtesi täällä – Vuodet tasavallan presidentin puolisona (WSOY, 2023) yltää toukokuun 10. myydyimmäksi teokseksi. Sijoitus on poikkeuksellinen, sillä kirja ilmestyi vasta 29.5.  

Kesällä innostutaan dekkareista  

Tämä viikko on omistettu dekkareille, kun kirjakaupoissa vietetään 10. kertaa Dekkariviikkoa. Dekkariviikon tavoitteena on kannustaa ihmisiä lukemaan dekkarikirjallisuutta ja tutustumaan sen monimuotoisuuteen.  

“Dekkarikirjallisuuden monimuotoisuus ja laaja skaala alalajeja tekevät siitä houkuttelevan lukijalle. Rikosromaanit, psykologiset trillerit, historialliset mysteerit ja salapoliisitarinat tarjoavat erilaisia näkökulmia ja lukukokemuksia. Dekkarit voivat tarjota ainutlaatuisen yhdistelmän jännitystä, yhteiskunnallisia teemoja, psykologista syvyyttä tai historiallista taustaa. Dekkareiden monipuolisuus mahdollistaa sen, että jokainen lukija voi löytää itselleen mieluisan teoksen ja tutustua genreen omien mieltymystensä mukaan”, kommentoi Kirjakauppaliiton toimitusjohtaja Laura Karlsson.

Dekkariviikkoa vietetään 5.–11.6. kirjakaupoissa.  

Tilastot kokoaa Kirjakauppaliitto ja niistä viestitään Instagramissa @mitasuomilukee -tilillä ja Facebookissa Mitä Suomi lukee -sivulla. Kaikkiin tilastoihin pääsee tutustumaan osoitteessa:

 https://kirjakauppaliitto.fi/mita-suomi-lukee/