Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 08.02.2024

Mitä Suomi lukee: Loppuvuoden 2023 suosikkikirjat kiinnostavat edelleen tammikuussa

Mitä Suomi lukee kokoaa yhteen tammikuun myydyimmät teokset. Loppuvuoden 2023 suosikit kiinnostivat myös tammikuussa.

Kuvassa on Kalle Puonti harmaassa takissa ja mustassa paidassa.  Taustalla on tiiliseinää.

Kale Puonti. Kuva: Uupi Tirronen

 

Tammikuussa Satu Rämön kirjojen suosio jatkui, kun Jacob (WSOY 2023) piti sijansa listan ykkösenä. Trilogian muutkin kirjat näkyivät listan sijoilla kuusi ja kahdeksan. Myös loppuvuodesta Finlandia-palkittu Sirpa Kähkösen 36 uurnaa (Siltala 2023) piti listasijansa toiseksi myydyimpänä kirjana. Uutena tulokkaana listan sijalta kolme löytyi Kale Puontin Joni (Bazar, 2024).

Lasten ja nuorten painetun kirjallisuuden sekä toista että kolmatta sijaa pitivät yhdessä kirjailijat Julia Pöyhönen ja Heidi Livingston yhteisteoksillaan Miu ja tunteikas päivä (Kumma-kustannus 2023) sekä Mitä Miu tarvitsee? (Kumma-kustannus 2023). Ensimmäisellä sijalla oli Youtubesta tunnettujen Ella Hautajärven ja Helmi Kantolan Meidän kokkikirja (Otava 2023).

Kirjakevät 2024 - tietokirjojen teemoissa painottuu itsensä ymmärtäminen

Alkuvuodesta kirjakaupoissa menestyvät vielä loppuvuoden suosikit. Tietokirjoissa on kuitenkin näkyvillä painotuseroja kevät- ja syyssesonkia verrattaessa.

-Syksyllä tietokirjallisuudessa korostui halu ymmärtää maailmaa paremmin. Näin kevään korvilla taas itsensä ymmärtämiseen keskittyvä kirjallisuus korostuu, kertoo Reetta-Liisa Pikkola, Suomalaisen kirjakaupan kaupallinen johtaja.  

-Myös keittokirjojen suosiossa näkyy piristymistä, hän jatkaa.

Mitä Suomi lukee -tilastot perustuvat kirjakauppojen myyntilukuihin kivijalka- ja verkkokaupoissa, lukuaikapalveluiden kuunnelluimpiin ja luetuimpiin kirjoihin sekä Lehtipisteen ja markettien myyntiin.   

Tilastot kokoaa Kirjakauppaliitto ja niistä viestitään Instagramissa @mitasuomilukee -tilillä ja Facebookissa Mitä Suomi lukee -sivulla.

Kaikkiin tilastoihin pääsee tutustumaan osoitteessa

https://kirjakauppaliitto.fi/mita-suomi-lukee/