Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 30.06.2021

Mitä kuuluu Marja-Leena? -musiikkikomedian kantaesitys Rauman kesäteatterissa

Leevi and the Leavingsin hittien kuljettama komedia saa kantaesityksensä 2. heinäkuuta Rauman kesäteatterissa Fåfängassa.

Mitä kuuluu Marja-Leena? on Mikko Kivisen ja Rauman teatterin taiteellisen johtajan Otto Kanervan kirjoittama road trip -henkinen musiikkikomedia, jonka punaisena lankana toimivat Gösta Sundqvistin laululliset tarinat. Esityksen myös ohjaavan Kivisen ja musiikin sovittaneen kapellimestari Tuomas Kesälän yhteistyöstä päästiin Rauman kesäteatterissa nauttimaan jo kesällä 2018 (Sellaista elämä on – Juha Vainion tarina).

 

Kuvassa on keskellä miesnäyttelijä ja sivuilla kaksi naisnäyttelijää tanssimassa vauhdikkaasti.  Heillä on kaikilla mustat puvut ja reunoissa on hautakivet.

Annika Eklund, Janne Raudaskoski ja Saara Lehtonen. Kuva Henna Junnila

 

Näytelmän päähenkilö Jouko Kinnunen (Janne Raudaskoski) tajuaa, että on koko elämänsä kaivannut nuoruudenrakastettuaan. Hän päättää etsiä Marja-Leenan käsiinsä ja niin alkaa seikkailu halki kesäisen Suomen. Etsintämatkan uskomattomat käänteet johdattavat Joukon aina vain yllättävämpiin tilanteisiin.

Huippumuusikoista koostuvan livebändin säestämän esityksen rooleissa nähdään jälleen erinomaisesti laulava ja taitava näyttelijäkaarti. Tarinan päähenkilöä esittävän Raudaskosken lisäksi rooleissa nähdään Annika Eklund, Saara Lehtonen, Ilkka Merivaara ja Jani Koskinen.

 

Kuvassa on kolme miesnäyttelijää ja kaksi naisnäyttelijää tanssimassa kesäteatterin lavalla vauhdikkaasti.

Janne Raudaskoski, Saara Lehtonen, Jani Koskinen, Ilkka Merivaara ja Annika Eklund. Kuva: Henna Junnila

 

Esityksen koreografian on laatinut Elina Lähde. Lavastus on Oskari Löytösen ja pukusuunnittelu Elina Vätön käsialaa. Kampaukset ja maskeeraukset on suunnitellut Katja Partanen.

Mitä kuuluu Marja-Leena? -musiikkkomedian oli alun perin määrä olla Rauman kesäteatterin ohjelmistossa jo kesällä 2020, mutta pandemiatilanteen johdosta esitykset siirtyivät tähän kesään. Tällä hetkellä esityksiin myydään 310 paikkaa normaalin 445 paikan sijaan, joten käytössä on noin 70 prosenttia kapasiteetista.

Mitä kuuluu Marja-Leena? -esitykset jatkuvat Rauman kesäteatterissa 14. elokuuta asti. Rauman kesäteatterin toiminnasta vastaa Rauman teatteri.