Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 08.06.2024

Mirjam Helin -laulukilpailun kuusi finalistia valittu

Mirjam Helin -kilpailun tuomaristo on valinnut kuusi laulajaa loppukilpailuun. Orkesterifinaalissa 12.6. laulavat Josipa Bilić, Aksel Daveyan, Junho Hwang, Justyna Khil, Kathrin Lorenzen ja Jingjing Xu.

 

Kuvassa ovat laulukilpailun finalistit ja heistä vasemman puoleisella naisella on vihreä hame, seuraavalla tumman sininen ja seuraavalla kirjava pusero ja vaalean ruskeat housut. Hänen vieressään olevalla naisella on musta pusero ja ruskea hame. Miehistä toisella on harmaa pusero ja vaalean siniset farkut ja toisella mustat vaatteet. He seisovat rivissä vierekkäin.

Loppukilpailuun valitut laulajat. Vasemmalta Josipa Bilić, Jingjing Xu, Justyna Khil, Kathrin Lorenzen, Aksel Daveyan, Junho Hwang. Kuva: Emiliano Verrocchio

 

Suomen Kulttuurirahaston järjestämän Mirjam Helin -laulukilpailun Musiikkitalossa 12.6. pidettävään finaaliin on välieristä tiensä selvittänyt kuusi nuorta laulajaa. He ovat esiintymisjärjestyksessä:
 
Josipa Bilić, sopraano, Kroatia
Aksel Daveyan, baritoni, Armenia
Junho Hwang, tenori, Etelä-Korea
Justyna Khil, sopraano, Puola
Kathrin Lorenzen, sopraano, Saksa
Jingjing Xu, mezzosopraano, Kiina

Kilpailun tuomarit ovat bassobaritoni Luca Pisaroni, pianisti Keval Shah, baritoni Bo Skovhus, mezzosopraano Randi Stene, sopraano Dawn Upshaw sekä tuomariston puheenjohtajana toimiva sopraano Soile Isokoski.

"Tuomaristo oli finalistivalintojen suhteen hämmästyttävän yksimielinen", toteaa Isokoski. "Semifinaali oli hieno: odotamme loistavaa finaalia!"

Orkesterifinaali pidetään Musiikkitalon konserttisalissa keskiviikkona 12.6. klo 18.30. Loppukilpailun ohjelmassa on kaksi teosta, joista ainakin toisen on oltava ooppera-, oratorio-, kantaatti- tai konserttiaaria. Finaalissa soittaa Helsingin kaupunginorkesteri Sir Mark Elderin johdolla. Illan aikana kuullaan mm. Belliniä, Mahleria ja Haydnia.

Finaalin päätteeksi palkitaan kilpailun voittaja sekä jaetaan palkinnot parhaasta lied-esityksestä ja parhaan suomalaisen yksinlaulun esityksestä laulajalle, jonka äidinkieli ei ole suomi tai ruotsi. Myös opiskelija- ja lehdistöraadit julkistavat suosikkinsa. Voittaja saa palkinnoksi 50 000 euroa, toinen 40 000 euroa, kolmas 30 000 euroa ja loput kolme finalistia kukin 10 000 euroa. Palkintojen yhteissumma on 190 000 euroa.

https://mirjamhelin.fi/fi/kilpailu/ohjelma