Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 02.03.2022

Minna Lindgrenin Kaukorakkaus Hämeenlinnan Teatteriin

Minna Lindgrenin käsikirjoittama Kaukorakkaus nähdään ensimmäistä kertaa näyttämöllä Hämeenlinnan Teatterissa. Pääroolissa karismaattinen ja rakastettava Juhani Laitala.

Kuvassa ovat Johanna Reilin ja Juha Laitala istumassa penkillä kuva oikeassa laidassa. Edessä on avointa näyttämöä.

Johanna Reilin ja Juha Laitala. Kuva: Veikko Pulli

 

Kaukorakkaus on ihastuttava ja koskettava tarina eläkkeellä olevasta ATK insinööristä. Kauko Koskinen on 82-vuotias ja hänellä on jääkaappiyhdyskunta poikansa Timon ja tämän aikamiespoika Mickeyn kanssa. He ovat läsnä, mutta eivät kuitenkaan ole, sillä e-sport eli pelaaminen on vienyt Timon ja Mickeyn täysin eri maailmaan kuin Kauko.

Kauko on menettänyt vaimonsa dementialle, eikä tämä ole tuntenut Kaukoa enää vuosiin. Säännölliset käynnit dementiakodissa lisäävät vain menetyksen tuskaa. Lisäksi hänen toivotaan olemaan käymättä katsomassa vaimoaan, sillä hoitokodin järjestys järkkyy vierailuista.

Kauko oli jo sopeutunut ajatukseen rauhallisesta ja yksinäisestä vanhuudesta, mutta muistot nuoruuden intohimoisesta rakkaudesta nousevat mieleen aina uudestaan ja uudestaan. Kauko päättää ryhtyä tavoittelemaan onnea ja aloittaa kadonneen nuoruuden rakkauden metsästyksen sukututkimuksen ja älyteknologian avulla.

Onko rakkauden löytäminen mahdollista vielä 82-vuotiaana?

Näytelmän kantaesitys on 5.3.2022 ja se on ohjelmistossa vain tämän kevään.

Teksti Minna Lindgren, dramatisointi Merja Larivaara, ohjaus Kari-Pekka Toivonen, lavastus- ja pukusuunnittelu Anne Laatikainen, valot ja videot Veikko Pulli, äänisuunnittelu Pasi Lehtinen

Rooleissa

Juhani Laitala, Elias Keränen, Mikko Leskelä, Markku Huhtamo, Johanna Reilin, Katriina Sinisalo, Katariina Kuisma-Syrjä