Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 11.11.2019

Miniteatterikesä tuo kesän keskelle marraskuuta Serlachius-museoilla

Tampereen Teatterikesän ja Serlachius-museoiden yhteistyössä toteuttama Miniteatterikesä tuo teatterin iloa taidekaupunki Mänttä-Vilppulaan 16.–17. marraskuuta. Toista kertaa järjestettävä minifestivaali yhdistää teatteri- ja kuvataiteen ja tarjoaa esittävän taiteen helmiä niin aikuisille kuin lapsillekin taidemuseo Göstassa. 

 

 

 

 

Kuvassa on Ida Elina kanteleen kanssa. Hän istuu lattialla ja kantele on hänen selkänsä takana.  Ida Elinalla on turkoosi paitapusero ja valkoiset farkut sekä keltaiset tennarit.

Ida Elina. Kuva: Annika Miettinen

 

Miniteatterikesän aloittaa lauantaina 16. marraskuuta Grus Grus Teatterin koko perheelle suunnattu esitys Koivuhiiri ja päästäinen. Samana päivänä on nähtävissä Minä maalaan teidät kaikki, joka  on taiteilija Helene Schjerfbeckin elämästä kertova monologi. Sen tulkinnasta vastaavat näyttelijä Kati Outinen ja tanssija Annatuuli Saine.

Lauantai-iltaa voi jatkaa nauttimalla popkanteletar Ida Elinan konsertista. Klassisen musiikin koulutuksen saanut kanteletar, laulaja ja lauluntekijä esittää tunnetuista popkappaleista omia, kiehtovia tulkintojaan. Miniteatterikesässä näyttelijät Ella Mettänen ja Eero Ojala vaihtavat sujuvasti roolista toiseen sunnuntain 17.11. Anton Tšehovin huumorin ja draaman sävyttämässä Lokissa.

”Nyt toistamiseen Mänttä-Vilppulassa toteutettava Miniteatterikesä on ainutlaatuinen, erilaisten toimijoiden yhdessä aikaansaama projekti, jonka tavoitteena on tuottaa aitoja elämyksiä erilaisille yleisöille. Teatterin taika tulee yhden viikonlopun aikana kaikkien ulottuville, niin lapsille kuin aikuisille”, kehitysjohtaja Päivi Viherkoski Serlachius-museoista toteaa.

Viherkoski ja Tampereen Teatterikesän toiminnanjohtaja Hanna Rosendahl pitävät tärkeänä toteuttaa käytännössä sitä kulttuuriyhteistyötä, johon Euroopan 2026 kulttuuripääkaupungiksi hakeva Tampere ja ympäröivät Pirkanmaan kunnat Mänttä-Vilppula mukaan lukien tähtäävät.  

”Yhteistyömme edistää Tampere 2026 -hankkeen kattoteemaa, yhdenvertaisuutta. Me saamme mahdollisuuden tuoda ammattiteatteria keskuskaupungin ulkopuolelle seudulle, jossa sitä nähdään vain harvoin”, kertoo Rosendahl.

Tampereen Teatterikesän ja Serlachius-museoiden kanssa Miniteatterikesän toteuttavat ravintola Gösta ja Autokeskus Tampere Oy. Tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2017.