Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 13.06.2024

Mikko Kivisen ja Otto Kanervan uuden musiikkikomedian kantaesitys Ihmisen poika ensi-iltaan Rauman kesäteatterissa Yö-yhtyeen musiikin tahdissa

Rauman kesäteatterissa vietetään tämä kesä Yö-yhtyeen musiikin tahdissa. Ihmisen poika saa ensi-iltansa ja kantaesityksensä torstaina 13. kesäkuuta.

Kuvassa on kolmen harmaan seinän vinotetulla näyttämöllä tanssiesitys, jossa kaikilla näyttelijöillä on kaikilla kädet ylhäällä. Reunoilla on kaksi naisnäyttelijää hameet päällään ja kolme miestä keskellä eri värisissä vaatteissa.

Kuva: Henna Junnila

 

Ihmisen poika on Mikko Kivisen ja Otto Kanervan käsikirjoittama uusi musiikkikomedia. Kivisen ohjaaman näytelmän tapahtumat sijoittuvat eristäytyneeseen kyläyhteisöön, jossa aika on pysähtynyt. Kylän henkinen johtaja pitää yhteisöä tiukasti otteessaan ja ”ennen kaikki oli paremmin”.

Ainakin näennäisesti asukkaat ovat tyytyväisiä ja yhteiselo rauhallista. Kaikki on kuitenkin vaarassa muuttua, kun ulkopuolisen maailman tuulahdukset murtautuvat kylän muurien sisäpuolelle. Kuinka käy, kun yhteisön harmoniseen ulkokuoreen alkaa ilmestyä säröjä?

 

Kuvassa on taustalla harmaita lavasteseiniä. Edessä seisoo Kai Hyttinen puolivartalokuvassa ja hänellä on harmaa liivi ja vaalean sininen paita päällään. Takana näkyy Päivi Pylvänäinen musta-puna-valkoisessa kukallisessa puvussa.

Kai Hyttinen ja Päivä Pylvänäinen. Kuva: Henna Junnila

 

Ihmisen poika toteutetaan yhteistyössä Yö-yhtyeen kanssa. Musiikin sovitukset ovat esityksen suunnittelevana kapellimestarina toimivan Mikko Kangasjärven käsialaa, joka tunnetaan myös Yön pitkäaikaisena kosketinsoittajana ja musiikkituottajana.

Rooleissa nähdään jälleen upeasti laulavia ja taitavia näyttelijöitä, jotka kaikki nähdään ensimmäistä kertaa Rauman kesäteatterin lavalla. Näyttelijäkaartin muodostavat Kai Hyttinen, Sanna Saarijärvi, Valtteri Lehtinen, Annica Milán, Päivi Pylvänäinen, Kalle Pylvänäinen ja Elsa Pylvänäinen.

Rauman kesäteatterin tapaan lavalla nähdään tietysti myös huippumuusikoista koostuva livebändi. Fåfängassa, merenrannan tuntumassa sijaitsevassa Rauman kesäteatterissa on katettu katsomo.

Ihmisen poika Rauman kesäteatterissa 13.6. – 10.8.2024.

https://raumanteatteri.fi/ohjelmisto/ihmisen-poika/