Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 25.08.2021

Mikkelin kaupunginorkesteri ja Saimaa Sinfonietta aloittaa syksynsä Kalevi Ahon nokkahuilukonserton kantaesityksellä

Mikkelin kaupunginorkesterin syyskausi alkaa yhdessä Saimaa Sinfoniettan kanssa Nokkahuiluguru -ohjelmalla ja se sisältää kantaesityksen Kalevi Ahon konsertosta nokkahuilulle ja kamariorkesterille. Konsertin johtaa Mikkelin kaupunginorkesterin pääkapellimestari Erkki Lasonpalo ja solistina soittaa Eero Saunamäki.

Mikkelin kaupunginorkesterin ja Saimaa Sinfoniettan syksyn 2021 ensimmäisen konsertin ohjelma sisältää Kalevi Ahon konserton nokkahuilulle, jonka solistina on Eero Saunamäki.

Eero Saunamäki. Kuva: Ville Paul Paasimaa

Teos on Saunamäen Aholta tilaama ja orkesterina toimii Saimaa Sinfonietta. Kalevi Aho on säveltänyt lukuisia konserttoja eri instrumenteille ja nyt nokkahuilu tulee mukaan tähän jatkumoon. Konsertissa kuullaan konserton lisäksi Richard Wagnerin Parsifal alkusoitto sekä Mozartin viimeiseksi jäänyt sinfonia nro 41 ”Jupiter”.

Konsertti esitetään torstaina 2.9. konsertti- ja kongressitalo Mikaelissa Mikkelissä.

Mikkelin kaupunginorkesterin syyskaudella kuullaan monipuolinen kattaus orkesterimusiikkia, lastenmusiikkia ja viihdemusiikkia. Suuret ja pienet kokoonpanot vuorottelevat ja uusia kasvoja orkesterin edessä nähdään useampiakin. Syksyn aikana lavalla nähdään mm. nousujohteista uraa tekevä kapellimestari Emilia Hoving sekä aivan uutena solisti-instrumenttina mainittakoon alppitorvi, jota  kuullaan lokakuussa.

https://mikkelinkaupunginorkesteri.fi/