Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 02.08.2019

Mika Kaurismäen uudessa Mestari Cheng -elokuvassa Anna-Maija Tuokko, Vesa-Matti Loiri ja Kari Väänänen - katso traileri

Mika Kaurismäen uusi elokuva Mestari Cheng kertoo kiinalaisesta mestarikokki Chengistä, joka saapuu poikansa kanssa suomalaiseen syrjäkylään. Elokuvan pääosissa nähdään Chu Pak Hong, Anna-Maija Tuokko, Lucas Hsuan, Kari Väänänen ja Vesa-Matti Loiri. Mestari Cheng on kuvattu Raattamassa, Kittilässä, Sodankylässä ja Kiinassa.

Kuvassa näyttelijät Anna-Maija Tuokko ja Chu Pak Hong tanssivat ravintolatilassa ja ovat sivuttain. Kuvan taustalla näkyy puinen baaritiski ja kauempaa avonainen keittiön ovi.  Vaaleahiuksisella Tuokolla on päällään valkopohjainen pusero, jossa on pieniä kukkia sekä musta tarjoilupuolihame. Chu Pak Hongilla on mustat vaatteet ja hän katsoo lattiaan.

Anna-Maija Tuokko ja Chu Pak Hong, Kuva: Jouko Piipponen /Marianna Films

 

Mestari Cheng on draamakomedia hyvästä ruuasta, Lapista ja erilaisten tapojen kohtaamisesta hyvässä hengessä ja ruohonjuuritasolla. Se on tarina erilaisista kulttuureista tulevien tavallisten ihmisten yllättävästä tapaamisesta ja tutustumisesta.

Hongkongilainen Chu Pak Hong  esittää elokuvan nimiroolin ja hänet on valittu parhaaksi hongkongilaiseksi näyttelijäksi. Mestari Cheng on hänen ensimmäinen kansainvälinen elokuvansa ja yhdessä Anna-Maija Tuokon kanssa he muodostavat elokuvan pääparin. Herkullisena sivuosakaksikkona elokuvassa nähdään Vesa-Matti Loiri ja Kari Väänänen.

Elokuvan on käsikirjoittanut Hannu Oravisto ja kuvannut Jari Mutikainen. Elokuvan on tuottanut Marianna Films yhteistyössä kiinalaisten osatuottajien By Median, Han Ruan Yuan He:n ja QianJi Culture Co:n kanssa.

 

 

Kansainvälisenä myyntiagenttina toimii Yellow Affair, joka on myynyt elokuvan levitysoikeudet jo mm. Japaniin, Australiaan, Sveitsiin, Unkariin, Viroon ja Israeliin ja käy parhaillaan neuvotteluja useiden muiden maiden kanssa. Elokuvalla on levityssopimus myös Kiinassa ja Pohjoismaissa. Suomen tv-oikeudet on ostanut Yle ja elokuvan levittää SF Studios.

Lapin viestintä- ja markkinointitoimisto House of Laplandissa toimiva Lapin elokuvakomissio on auttanut tuotantoa muun muassa kuvauspaikkojen, paikallisen työryhmän ja palveluntarjoajien etsimisessä.

Elokuvan Suomen elokuvateatteri ensi-ilta on 27.9.2019.