Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 26.05.2022

Metsurin tarina palkittiin Cannesin elokuvajuhlien Kriitikoiden viikolla

Cannesin elokuvajuhlien Kriitikoiden viikko huipentui hienosti, kun Mikko Myllylahden käsikirjoittama ja ohjaama Metsurin tarina voitti hetki sitten päättyneessä palkintogaalassa Gan Foundation -levityspalkinnon.

 

Kuvassa on Mikko Myllyllahti tummassa puvussa taustallaan sypressejä Cannesissa.

Mikko Myllylahti Cannesissa. Kuva: Tero Ahonen

 

Uusia elokuvantekijöitä sekä kunnianhimoisten ja ainutlaatuisten elokuvien teatterilevitystä tukevan Gan Foundation for Cineman jakama levityspalkinto on suuruudeltaan 20 000 euroa ja se käytetään elokuvan levitykseen Ranskassa. Elokuvan levityksestä Ranskassa vastaa Urban Distribution.

Tuottaja Emilia Haukka kommentoi tunnelmia paikan päältä: ”Jo ensi-ilta Cannesin elokuvajuhlien Kriitikoiden viikolla on ollut meille valtava tunnustus itsessään, ja sitä on vielä siivittänyt upea vastaanotto ja kritiikit. Palkinto on kunnianosoitus koko työryhmän sinnikkäälle työlle ja sille rakkaudelle, jolla elokuva on tehty. Kuten Pepe elokuvassa lausuu, maailma on ihmeellinen paikka!”

Mikko Myllylahden ohjaama ja käsikirjoittama absurdi pohjoinen tarina sai maailmanensi-iltansa Cannesissa torstaina 19.5. Elokuvan vastaanotto festivaalilla on ollut haltioitunut ja kansainväliset kriitikot ovat ylistäneet sitä kilvan. Esimerkiksi elokuvajulkaisu The Screen Daily kutsuu Metsurin tarinaa ”kaurismäkeläiseksi versioksi Twin Peaksista, ripauksella Fargoa.”

Jarkko Lahden rinnalla elokuvassa nähdään joukko Suomen rakastetuimpia näyttelijöitä: Katja Küttner, Hannu-Pekka Björkman, Ulla Tapaninen, Armi Toivanen, Iivo Tuuri ja Marc Gassot. B-Plan Distribution tuo Metsurin tarinan elokuvateattereihin Suomessa 7.10.2022.