Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 09.11.2020

Metsäjätti-elokuva voittanut yleisöpalkinnon Nordische Filmtage -festivaalilla Lyypekissä

Ville Jankerin ohjaama Metsäjätti-elokuva on voittanut yleisöpalkinnon Nordische Filmtage Lübeck -festivaalilla Lyypekissä, Saksassa. Palkinto jaettiin lauantaina 7.11. illalla järjestetyssä gaalassa. Festivaali järjestettiin tänä vuonna 62. kertaa.

Kuvassa ovat Sara Soulié ja Jussi Vatanen seisomassa peräkkäin ja katselemassa ulos parvekkeelta.

Linda (Sara Soulié) ja Pasi (Jussi Vatanen). Credit: Solar Films / Marek Sabogal

 

Ville Jankeri on palkinnosta otettu ja iloitsee yleisön arvostuksesta. “On enemmän kuin hienoa tulla palkituksi yleisöpalkinnolla pitkäikäisellä ja arvostetulla festivaalilla. Me tekijät olemme nähtävästi tehneet työmme hyvin ja on mahtavaa saada siitä kansainvälistä tunnustusta.” Ville Jankerin ohjaama Pussikaljaelokuva sai samalla festivaalilla kirkon myöntämän palkinnon vuonna 2011.

Nordische Filmtage Lübeck -festivaali on arvostettu pohjoismaisten elokuvien festivaali, jolla esitettiin tänä vuonna lisäksi Ruotsin Oscar-ehdokas Charter, Norjassa yhdeksän Amanda-palkintoa eli paikallista Jussia voittanut Beware of Children sekä kotimaiset suosikit Helene ja Seurapeli.

Hyviä arvioita saanut Metsäjätti tuli ensi-iltaan 11.9.2020. Elokuva on Solar Filmsin tuotantoa ja sen levittää Nordisk Film. Elokuvaa esitetään paraikaa elokuvateattereissa eri puolilla Suomea ja se on saanut perjantai-iltaan mennessä jo 76 218 katsojaa.

https://www.nordische-filmtage.de/en/
https://www.nordische-filmtage.de/en/ueberuns/preise/ln_preis/index.html