Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 21.09.2020

Metsäjätti-elokuva asetettu Golden Globe -ehdokkaaksi

Metsäjätti-elokuva on asetettu ehdolle Golden Globe -palkintoon useissa kategorioissa. Kilpailun raadin näytös järjestetään tänään maanantaina Hollywoodista käsin eri puolille maailmaa. Elokuva on asetettu ehdolle seuraavissa palkintoluokissa: paras ulkomainen elokuva, paras ohjaaja, paras käsikirjoitus, paras miespääosa, paras naispääosa, paras miessivuosa, paras naissivuosa sekä paras elokuvamusiikki.

 

Kuvassa on Jussi Vatanen, joka katsoo auton ikkunasta ulos. Kuvassa näkyy auton ikkunan heijastumia.

Jussi Vatanen. Kuva: Marek Sabogal

 

Metsäjätti on saanut hyvin katsojia toisena viikonloppunaan ja sen kokonaiskatsojamäärä on eiliseen sunnuntaihin mennessä kaikkiaan 29 509. Ville Jankerin ohjaama elokuva oli katsotuin kotimainen elokuva sekä ensimmäisenä että toisena teatteriviikonloppunaan. Ensi-iltaan Metsäjätti tuli 11.9.

Ohesta näet kohtauspätkän elokuvasta, jossa Jussi Vatasen esittämä päähenkilö Pasi tapaa pitkästä aikaa vanhan kaverinsa Jannen, jota esittää Hannes Suominen. Kohtauksessa on mukana myös tehtaan johtaja Tommi Korpela.

 

Ville Jankerin ohjaama Metsäjätti-elokuva perustuu Miika Nousiaisen samannimiseen kirjaan ja kertoo tarinan Törmälän kunnan ihmisistä tehtaan saneerauksen varjossa. Solar Filmsin tuottaman elokuvan pääroolit näyttelevät Jussi Vatanen, Hannes Suominen, Anu Sinisalo sekä Sara Soulié. Muissa merkittävissä rooleissa nähdään muun muassa Tommi Korpela, Iikka Forss ja Anna-Riikka Rajanen. Ohjaaja Ville Jankerille Metsäjätti on kolmas kokoillan elokuva. Elokuvan loppubiisin Meidän murusia esittää Tommi Läntinen. Metsäjätin ovat tuottaneet Rimbo Salomaa, Markus Selin ja Jukka Helle ja sen levittää Nordisk Film.