Hyppää pääsisältöön
Jouni Hakkarainen / 29.09.2019

Mestari Cheng menee nyt elokuvateattereissa ympäri maan – katso haastattelut

Mika Kaurismäen Mestari Cheng on lämminhenkinen tarina maailmojen kohtaamisesta. Haastattelimme Anna-Maija Tuokkoa, Kari Väänästä ja ohjaajaa itseään elokuvan tiimoilta.

Kun menemme elokuviin, oletamme yleensä paljon juonenkäänteitä, menoa ja meininkiä. Harvoin tulee vastaan Mika Kaurismäen Mestari Chengin kaltaisia leffoja, jotka kestävät lähes kaksi tuntia mutta ovat silti kovin lempeitä tunnelmaltaan. Kaurismäki hyvin haastattelussamme totesi tarinan keskittyvän kauneuteen ja mielihyvän tuottamiseen enemmän kuin räjähdyksiin ja toimintaan. Läsnäolo, leppoisuus ja Lapin kaunis luonto nousevat pääosiin näyttelijöiden ohella.

Ja nimekkäitä näyttelijöitähän Mestari Chengissä piisaa. Miespääosassa nähdään menestyvä Chu Pak Hong -niminen kiinalaistähti ja naispääosassa monessa mukana ollut Anna-Maija Tuokko. Sivuosissa puolestaan köppelehtivät kotimaisen elokuvan legendat Kari Väänänen ja Vesa-Matti Loiri. Haastatteluistani paljastui, että vastikään elämänsä kirjoihin ja kansiin laittaneen Loirin lisäksi myös Väänäsellä on aikomuksia dokumentoida oma taipaleensa.

Mestari Cheng oli mielestäni miellyttävä elokuva, joskin myönnän lähteneeni leffaan hitusen väärin ennakkoasetelmin. Haistelin elokuvassa alun perin jonkinlaista synkeän järisyttävää käännettä, mutta sellaisia ei tähän elokuvaan mahdu. Ehkä parempi vaihteeksi niin

Elokuvassa kiinalainen Cheng saapuu Suomeen tuntemattomasta syystä ja tutustuu perinteikästä kotimaista ravintolaa emännöivään Sirkkaan.

Alla haastatteluni Tuokon, Väänäsen ja Kaurismäen kanssa.

 

Jouni Hakkarainen