Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 03.03.2023

Menestysromaani Pienen hauen pyydystys näyttämölle Oulun teatteriin

Juhani Karilan palkittuun menestysromaaniin perustuva Pienen hauen pyydystys saa ensi-iltansa lauantaina 11. maaliskuuta Oulun teatterin suurella näyttämöllä.

 

Kuvassa on Ella Lahdenmäki sinisen Toyota 100A:n ratissa. Kuva on tumman ja sinisen sävyinen.

Ella Lähdesmäki ja Sami Lalou. Kuva: Kati Leinonen

 

Juhani Karilan palkittuun menestysromaaniin perustuva Pienen hauen pyydystys on villi ja vapaa sekoitus rakkausdraamaa, rehevää kansankomediaa ja myyttistä fantasiaa. Janne Pellisen dramatisoinnissa Juhani Karilan romaanin mielikuvitus ja virtuoosimainen kieli pääsee täysiin oikeuksiinsa.

Pellinen halusi tuoda romaanin tarinan näyttämölle, koska kirjan maaginen realismi, huumori ja kosmiset mittasuhteet saava rakkaustarina sykähdyttivät häntä.

”On ollut kutkuttava haaste päästä tutkimaan, miten Karilan teos taipuu teatterin kielelle", Pellinen kertoo ja jatkaa:

"Minulle Pienen hauen pyydystys käsittelee painimista oman menneisyytensä kanssa ja sitä, että pystyy antamaan itselle ja omille elämänvalinnoilleen anteeksi sekä tekemään rauhan itsensä kanssa."

Pienen hauen pyydystys on helsinkiläisen freelance-ohjaaja Janne Pellisen ensimmäinen ohjaus Oulun teatterissa. Valmistuttuaan ohjaajaksi Teatterikorkeakoulusta hän on toiminut laaja-alaisesti suomen- ja ruotsinkielisellä esittävän taiteen kentällä ohjaten esityksiä muun muassa Helsingissä ja Tampereella.

Pienen hauen pyydystys
Ensi-ilta 11.3.2023, Oulun teatteri suuri näyttämö

Alkuperäisteos: Juhani Karila
Ohjaus ja dramatisointi: Janne Pellinen
Lavastus: Annukka Pykäläinen
Pukusuunnittelu: Sanna Levo
Valosuunnittelu: Mika Ryynänen
Äänisuunnittelu: Jari Niemi
Kampaus- ja maskeeraussuunnittelu: Reetta Rohkimainen
Näyttämöllä: Asta Sveholm, Ella Lahdenmäki, Juho Uusitalo, Anne Syysmaa, Sami Lalou, Henri Halkola, Henri Tuominen, Annika Aapalahti, Jaana Kahra sekä 28 Oulun suomalaisen yhteiskoulun lukion nuorta avustajina.