Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 03.12.2020

Menestysesitys Hitler ja Blondi on nyt nähtävissä taltiointina

Seela Sellan ja Verneri Liljan tähdittämän, Michael Baranin kirjoittaman ja ohjaaman suosikkiesityksen taltioinnin voi katsoa nyt Keikalla.fi -palvelun kautta.

Kuvassa ovat Seela Sella tiukkailmeisenä ja taustalla Verneri Lilja sotilaana.

Kuva: Kansallisteatteri

 

Osana koronarajoitustoimia molempien teattereiden esitystoiminta on nyt tauolla. Kansallisteatteri ja Tampereen Työväen Teatteri mahdollistavat menestysesityksen katsomisen huipputaltioinnin myötä poikkeusaikana, maantieteellisestä sijainnista riippumatta. Taltiointi on katsottavissa 25 euron hintaan Keikalla.fi-palvelussa 10 päivän ajan koodin aktivoinnista. Taltioinnin on toteuttanut Bright Finland Oy.

Hitleriä ja Blondia on esitetty Kansallisteatterissa ja Tampereen Työväen Teatterissa loppuunmyydyille katsomoille yli kaksikymmentä kertaa. Hitler ja Blondi kutsuttiin myös Tampereen Teatterikesään 2020.

Hitler ja Blondi on tuotettu ja toteutettu Suomen Kansallisteatterin ja Tampereen Työväen Teatterin yhteistyönä. Kantaesitys oli TTT:n Eino Salmelaisen näyttämöllä 19.2., Helsingin ensi-ilta nähtiin Kansallisteatterin Suurella näyttämöllä 24.9. Esitykset jatkuvat Tampereen Työväen Teatterin Suurella näyttämöllä 5. tammikuuta 2021. Kansallisteatterin Suurella näyttämöllä näytännöt nähdään syyskaudella 2021.

”Hitler ja Blondi on taiturimainen ja väkevä tutkielma diktaattorista.” Laura Hallamaa, Helsingin Sanomat

”Seela Sella ja Verneri Lilja tekevät historiaa – – – Esitys on kaunis ja kauhealla tavalla ajankohtainen” Anu Ala-Korpela, Aamulehti

”- – tämä näyttämöteos on kolmen esiintyjän hieno trioesitys, joka soi moniäänisenä. – – –  Ensi-illassa nähty pianisti Mariola Aniolek (tehtävässä vuorottelee Niina Ranta) on esityksessä paljon enemmän kuin säestäjä. Hänen läsnäolonsa tuo näyttämölle taiteen kauneutta, mutta säpäkästi tulkitun Stockhausenin kautta myös kihelmöivää riitasointuisuutta.” Rolf Bamberg, Demokraatti
Työryhmä

Näyttämöllä Seela Sella, Verneri Lilja (TTT) ja Niina Ranta
Pianistina esityksissä vuorottelevat Niina Ranta ja Mariola Aniolek

Ohjaus Michael Baran (SKT) Lavastus ja pukusuunnittelu Tarja Simone (SKT) Valosuunnittelu Eero Auvinen (TTT) Äänet, äänisuunnittelu Kyösti Kallio (TTT) Äänet, dj-materiaalit Juhani Nuorvala ja Juhani Liimatainen Tuottaja Heidi Kollanus (TTT)