Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 15.11.2023

Max Seeckin uuteen heinäkuussa ilmestyvään teokseen Merkitty hankittu tv- ja elokuvaoikeudet

Solar Films on hankkinut tv- ja elokuvaoikeudet Max Seeckin tulevaan rikosromaaniin Merkitty. “Heinäkuussa julkaistava romaani on herättänyt jo ennen julkaisua niin suurta kiinnostusta, että sen oikeuksista käytiin tarjouskilpailua”, kertoo Max Seeckin kirjallisuusagentti Elina Ahlbäck.

Kuvassa on Max Seeckin kasvokuva ja vasemmalla on osassa kasvoja himmennystä. Tausta on tumma.

Kuva: Marek Sabogal/Tammi

 

Solar Films tuottaa Merkitty-romaanista kansainväliset mitat täyttävän tv-sarjan, jonka aikataulusta toimitusjohtaja Jukka Helle kertoo seuraavaa: “Sarjan kehitys- ja käsikirjoitustyö alkavat vuonna 2024 ja varsinainen tuotanto aikaisintaan vuonna 2025. Aikataulut tarkentuvat toki projektin edetessä. Olemme Solarissa todella iloisia saadessamme jatkaa yhteistyötä Maxin kanssa.”

Merkitty julkaistaan heinäkuussa 2024. Teos, kansainväliseltä nimeltään Milo, on myyty jo nyt ennen julkaisua Saksaan Bastei Lübbe -kustantamolle sekä Norjaan Aschehoug-kustantamolle, jotka ovat Maxin kustantajia kyseisissä maissa. Aschehoug tunnetaan myös Jo Nesbøn alkuperäisenä kustantajana.

Ranskassa kirjan kustantaa Mera Éditions, joka keskittyy julkaisutoiminnassaan kansainvälisiin bestseller-rikoskirjailijoihin. Suomessa Merkityn kustantaa Seeckin suomenkielisten alkuteosten kustantaja Tammi. Kansainvälisiä kustantajia on tulossa lisää ja julkaisut ulkomailla ajoittuvat vuoteen 2025.

Max Seeckin agentuurin Elina Ahlbäck Literary Agencyn toimitusjohtaja Elina Ahlbäck on vastannut kattavasti kaikesta Maxin kansainvälisestä toiminnasta ja sopimusneuvotteluista jo kahdeksan vuoden ajan. Hän pitää uutta romaania aivan poikkeuksellisen uniikkina ja universaalina taide- ja shakkipelien maailmaan sijoittuvana jännitysromaanina. “Merkitty on herättänyt valtavasti huomiota niin kansainvälisten kuin suomalaistenkin elokuva- ja tv-tuottajien keskuudessa, ja olemme Max Seeckin kanssa todella iloisia, että Solar Films valikoitui Merkityn pohjalta kuvattavan kansainvälisen tason tv-sarjan tuottajaksi.”

Max Seeck
Max Seeckin (s. 1985) kirjojen käännösoikeuksia on myyty yli 40:ään maahan. Hänen trillerinsä The Witch Hunter nousi The New York Times -lehden bestseller-listalle ensimmäisenä suomalaisromaanina sitten Mika Waltarin Sinuhe egyptiläisen. Teoksen pohjalta on valmisteilla samanniminen Hollywood-sarja.

Elina Ahlbäck Literary Agency
Kirjallisuusagentuuri Elina Ahlbäck Literary Agency (Ahlback Agency) on vuonna 2009 perustettu agentuuri, joka edustaa, myy ja markkinoi yli 150 suomalaisen kirjailijan, kirjantekijän ja kuvittajan teosten käännös- ja muita julkaisuoikeuksia kansainvälisille kustantajille ja tuottajille tavoitteenaan satakertaistaa kirjallisuusviennin arvo.