Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 11.06.2021

Martti Suosalon ja Ville Myllyrinteen tähdittämän SIENIRETKI-komedian kuvaukset alkoivat Turussa

Monista yleisön suosikkielokuvista tunnetun ohjaaja-käsikirjoittaja JP Siilin (Veljeni vartija, 2018, Sel8nne, 2013, Härmä, 2012, ja Ganes, 2007) uuden elokuvan kuvaukset ovat alkaneet. Sieniretki-komedia kuvataan kesän aikana Turussa ja Turun saaristossa.

Monista yleisön suosikkielokuvista tunnetun ohjaaja-käsikirjoittaja JP Siilin (Veljeni vartija, 2018, Sel8nne, 2013, Härmä, 2012, ja Ganes, 2007) uuden elokuvan kuvaukset ovat alkaneet. Sieniretki-komedia kuvataan kesän aikana Turussa ja Turun saaristossa.

 Sieniretkelle Siilin kanssa lähtee retkikunta maan eturivin näyttelijätähtiä. Pääosia esittävät Martti Suosalo ja Ville Myllyrinne ja muissa rooleissa nähdään muun muassa Satu Silvo, Minttu Mustakallio, Jaana Saarinen, Anu Sinisalo, Vesa Vierikko ja Eero Ritala.

2022 ensi-iltaan tulevan Sieniretki elokuvan päätähdet.

Martti Suosalo ja Ville Myllyrinne. Kuva: Ira Aaltonen / Aurora Studios

Siilin käsikirjoittama Sieniretki on kaverikomedia kahden ystävyksen (Suosalo ja Myllyrinne) mökkireissusta saaristoon, jossa majoituksen tuplabuukkaus ajaa viikonlopun suunnitelmat karille. Suotavaa olisi, että se, mitä lopulta tapahtuu saaressa, jäisi saareen.

 ”Lähteä tekemään nimenomaan komediaa – jossa näyttelijät ovat kaikki kaikessa – juuri tällaisen näyttelijäkaartin kanssa! Tästä tulee ensin läpinaurettu kesä ja lopputuloksena hurmaavan hauska elokuva”, JP Siili hehkuttaa.

”Sieniretki on elokuva kahden keski-ikäisen miehen ystävyydestä. He tukeutuvat toisiinsa maailmassa, joka muuttuu vinhasti. Moni asia, jonka on kuvitellut betoniin valetuksi, onkin murentunut tai lähtenyt liikkeelle. Keski-ikäisenä joutuu hahmottamaan itseään ja asemaansa maailmassa uudelleen – vähän samaan tapaan kuin nuorena. Hankalampaa se on sikäli, että mielenmallit ovat nekin sementistä.”

Sieniretki on levitysyhtiönäkin tunnetun Aurora Studiosin oma elokuvatuotanto, jonka tuottaja on Severi Koivusalo. JP Siilin Sepite Oy on mukana elokuvan yhteistuottajana. Hankkeen vastaavia tuottajia ovat Aurora Studiosin Petri Kemppinen, Roosa Toivonen ja Ari Tolppanen.

Tuottaja Koivusalo kiittelee Länsi-Suomen elokuvakomissiota, joka on avustanut tuotantoa kuvauspaikkojen, elokuva-alan ammattilaisten, avustajien ja palveluntarjoajien haussa. Lisäksi tuotanto on saanut Länsi-Suomen elokuvakomission tuotantotukea.

”Suomenlahden saaristo on suomalaisten yhteinen kansallisaarre, kauneudessaan häikäisevä ja monimuotoisuudessaan tyrmäävä”, kehuu ohjaaja Siili. ”Siihen maisemaan sijoittuvasta elokuvasta olin unelmoinut pitkään, joten mahdollisuus päästä toteuttamaan elokuva siellä on minulle täyttymys”.

Sieniretki saa ensi-iltansa elokuvateattereissa parhaaseen sienestysaikaan vuonna 2022. Teatterilevityksen jälkeen elokuva tulee yksinoikeudella katsottavaksi Elisa Viihteen vuokraamoon ja Elisa Viihde Viaplay -suoratoistopalveluun.