Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 12.04.2022

Martti Suosalon ja Ville Myllyrinteen tähdittämä komedia Sieniretki elokuvateattereihin syyskuussa

Monista yleisön suosikkielokuvista tunnetun JP Siilin (Veljeni vartija, 2018, Sel8nne, 2013, Härmä, 2012, ja Ganes, 2007) ohjaama ja käsikirjoittama Sieniretki saa ensi-iltansa elokuvateattereissa kautta maan parhaaseen sienestysaikaan, 30. syyskuuta. Sieniretki on tajuntaalaajentava boomerikomedia kaikille aikuisille.

Komediassa nähdään retkikunta maan eturivin näyttelijätähtiä. Pääosia esittävät Martti Suosalo ja Ville Myllyrinne. Muissa rooleissa nähdään muun muassa Satu Silvo, Minttu Mustakallio, Jaana Saarinen, Anu Sinisalo, Vesa Vierikko ja Eero Ritala.

 

Kuvassa ovat Martti Suosalo ja Ville Myllyrinne, jotka katsovat toisella silmällä lasinpohjan läpi.

Martti Suosalo ja Ville Myllyrinne. Kuva: Aurora Studios

 

Sieniretkessä Martti Suosalo on PJ, urakuopassa kivistelevä elokuvakäsikirjoittaja. Ville Myllyrinne on Jami, menestyvä autokauppias, PJ:n paras ystävä. Molemmat ovat kyllästyneet siihen, miten piinallisesti oma pää on jämähtänyt uomiinsa. He päättävät tehdä asialle jotakin ja vuokraavat saaristosta mökin viikonlopuksi, räjäyttääkseen tajuntansa — taikasienillä. Pieni irtiotto miesten kesken karkaa käsistä, kun useat sattumat kääntävät heidän suunnitelmansa päälaelleen.

Hulvattomien käänteiden täplittämän kaverikomedian ytimessä kuplii miesten syvä ystävyys ja haave siitä, että vielä keski-iässäkin voi muuttua tai peräti oppia jotakin uutta.

- Kun käsikirjoittajan nimi on PJ, niin pakkohan se on myöntää, että tarinan päähenkilöillä on esikuvansa. Jossakin autokauppias Jaminkin taustoilla häämöttää paras ystäväni Sami – joka tosin ei ole autokauppias, paljastaa Siili.

– Tarina tietenkin on sepitettä, jota kirjoittaessani en osannut haaveillakaan siitä täysosumasta, että näitä kaveruksia löytyisi näyttelemään napakymppipari, Martti Suosalo ja Ville Myllyrinne. Ensimmäisestä yhteisestä harjoituksesta alkaen oli selvää, että näiden kahden välinen kemia on jotakin erityistä. Ohjaajan tehtävä tällaisessa tilanteessa on astua sivuun, antaa taikojen tapahtua ja nauttia.

Sieniretken näyttämönä toimii maailman uljain saaristo: elokuva on kuvattu Turussa ja Kemiönsaaren Kasnäsissä kesällä 2021.

– Elokuva tapahtuu saaristossa, joka on minun keskeinen sielunmaisemani. Erityisesti ulomman saariston lumoava karuus ja rannattomuus kutsuvat kerta toisensa jälkeen luokseen. Sieltä on vaikea lähteä ja sinne haluaa heti uudelleen, Siili kertoo.

Sieniretki on levitysyhtiönäkin tunnetun Aurora Studiosin oma elokuvatuotanto, jonka tuottaja on Severi Koivusalo. JP Siilin Sepite Oy on mukana elokuvan yhteistuottajana. Hankkeen vastaavia tuottajia ovat Aurora Studiosin Petri Kemppinen, Roosa Toivonen ja Ari Tolppanen.

Myöhemmin teatterilevityksen jälkeen elokuva tulee yksinoikeudella katsottavaksi Elisa Viihteen vuokraamoon ja Elisa Viihde Viaplay -suoratoistopalveluun.