Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 07.06.2023

Marssi seitsemään ihmeeseen – Puolustusvoimien soittokuntien spektaakkelissa mukana Tampereen ammattikorkeakoulun musiikkiteatteriopiskelijoita

Puolustusvoimat tuo täysin ainutlaatuisen musiikkielämyksen isoille areenoille loppukesästä 2023. Samuel Harjanteen, Petrus Kähkösen ja Jack Johanssonin käsikirjoittama esitys yhdistää ennenkokemattomalla tavalla sotilasmusiikin, kuviomarssin ja musiikkiteatterin.

Kuvassa on seitsemän sotilassoittajaa kolmen rivin ryhmässä ja heillä on harmaita tai valkoisia takkeja sekä lakit sekä puhallinsoittimia kädessään. Taustalla on alhaalla tiilikattoa ja takana vaalean patsaan kasvot.

Kuva: Puolustusvoimat

 

Kiehtova tarina tapahtuu videopelimaailmassa, missä päähenkilöt seikkailevat antiikin Välimerellä selvittämässä Zeuksen patsaan katoamista.

– Lavalla nähdään Puolustusvoimilta noin 300 henkeä, eli soittajia kaikista kuudesta soittokunnasta sekä lisäksi taitokivääriryhmä. Osassa esityksistä on mukana myös Rauman poikasoittokunta, osassa Kotkan ja Haminan nuoriso-orkesteri. Alkunumeroon on kutsuttu mukaan paikallisia lapsi- ja nuoriso-orkestereja, joten areenaksi tarvitaan jäähalli, jotta kaikki mahtuvat näyttämölle, kertoo sotilasmusiikkialan intendentti Ruusa Hilakari.

Näyttelijöinä ja laulusolisteina nähdään Tampereen ammattikorkeakoulun musiikkiteatterin opiskelijoita. He olivat luonteva valinta rooleihin, sillä TAMK Musiikki tekee yhteistyötä myös Puolustusvoimien soittokuntien kanssa. Kisällihenkinen yhteistyökuvio palvelee hyvin sekä soittokuntia että opiskelijoita.

Esityksen ohjaavat Samuel Harjanne ja Petrus Kähkönen. Samuel on tehnyt TAMKin opiskelijoiden kanssa yhteistyötä aiemminkin. Hän ohjasi vuonna 2017 Spring Awakening-esityksen valmistuville opiskelijoille, lisäksi opiskelijoita on esiintynyt Harjanteen tuotannoissa.

– TAMK Musiikilla on mielestäni hyvä meininki ja hyvää energiaa, se on juuri sitä mitä tällainen areenaspektaakkeli tarvitseekin, Harjanne toteaa.

Marssi seitsemään ihmeeseen -kiertue:
Ti 22.8.2023 klo 19.00 Kivikylän Areena, Rauma
To 24.8.2023 klo 19.00 Vaasan Sähkö Areena, Vaasa
Ma 28.8.2023 klo 19.00 Energia-areena, Oulu
Ke 30.8.2023 klo 19.00 Olvi Areena, Kuopio
Pe 1.9.2023 klo 19.00 Joensuu Areena, Joensuu
Ti 5.9.2023 klo 19.00 Ikioma Areena, Mikkeli
To 7.9.2023 klo 19.00 Helsingin jäähalli, Helsinki