Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 24.09.2020

Marko Röhrin Tunturin tarina elokuvateattereihin joulupäivänä - katso traileri

Tunturin tarina on tuotantoyhtiö MRP:n luontotrilogian huipennus, joka täydentää Metsän tarina ja Järven tarina -elokuvien kokonaisuuden. Marko Röhr ohjaa ja Teemu Liakka kuvaa Tunturin tarinan viimeisiä kuvia vielä tänä syksynä Utsjoella. Elokuvaa on kuvattu lähes kolmen vuoden ajan kolmen maan alueella Lapissa ja Jäämerellä.

Kuvassa on iltaaurinko Kilpisjärvellä. Yllä on siniharmaata taivasta.

ilpisjärven kylä. Kuva: Kristiina Johansson/MRP Matila Röhr Productions.

 

Elokuvan taustakertomus perustuu Antti Tuurin ajatukseen tuntureista nukkuvina jättiläisinä ja Marko Röhr on käsikirjoittanut sen yhdessä Antti Tuurin kanssa. Tunturin tarina on MRP Matila Röhr Productionsin luontoelokuvatuotannon vaativin projekti. Huippusuosioon nousseen luontotrilogian aiemmat teokset ovat olleet menestyksiä; Metsän tarina keräsi Suomen elokuvateattereissa yli 90 000 katsojaa ja Järven tarina yli 191 000 katsojaa, ollen näin Suomen kaikkien aikojen katsotuin dokumentti elokuvateattereissa.

Kuvauksesta vastaa kansainvälisesti palkittu Teemu Liakka. Elokuvan musiikin säveltää monesti palkittu ja Jussi-voittaja Panu Aaltio. Elokuvan leikkaa Ben Mercer. Tunturin tarinan tuottavat Hanna Kauppi ja Marko Röhr tuotantoyhtiö MRP Matila Röhr Productionsille ja sen levittää Suomessa Nordisk Film.

 

 

Tunturin tarina
Elokuvassa eläimet kuten karhu, kärppä, riekko ja tunturipöllö saavat näkyvän roolin. Muita keskeisiä eläimiä ovat mm. ahma, poro, ryhävalas, kettu, lapinpöllö ja kotkat. Tarina kertoo kuhunkin eläimeen liittyvistä uskomuksista ja tarinoista mutta myös ihmisen suhteesta luontoon ja eläimeen. Tunturin tarina vie katsojat läpi Lapin erämaiden, aina Pohjoiselle jäämerelle asti, missä tunturit laskeutuvat meren syleilyyn. Se on myyttinen kertomus, jonka tarina alkaa miljardien vuosien takaa, aikakaudelta jolloin maa-planeetan ensimmäiset vuoret syntyivät.

Tunturin tarina saa ensi-iltansa elokuvateattereissa 25.12.2020.