Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 24.10.2022

Marko Partanen kertoo ensikertalaisen roolista Hiirenloukussa

Marko Partanen – olet toiminut Anjalankosken teatterissa lähinnä äänimiehenä, tekniikasta vastaavana. Jos nouset jossain estraadille, sinulla on yleensä mukana rumpukapulat. Nyt olet melko lailla mittavassa roolissa HIIRENLOUKUSSA.

1. Miten jouduit/pääsit rooliin, joka on urasi ensimmäinen?

- Kun puhuttiin tulevasta näytelmästä, ohjaaja sanoi yhden roolin olevan minun näköinen. Pohdin asiaa pitkään ja päätin sitten lähteä kokeilemaan.

2. Kuinka valmistauduit Christopher Wren’n rooliin?

- Alkuun olin ihan pallo hukassa, mutta pikkuhiljaa aloin sisäistämään millainen hahmo tämä Wren oikein on. Siitä lähdin sitten kehittelemään kävelytyyliä ja mietin, että miten se Christopher mistäkin asiasta ajattelisi. Isot eväät hahmon kehittämiseen olen saanut ohjaaja Markku Kekiltä.

 

Kuvassa on Marko Partanen seisomassa villainen slipoveri päällään. Kuva on puolivartalokuva.

Kuva: Sami Lahtinen

 

3. Millaiset ovat olleet fiilikset?

- Mielettömän hauskaa on ollut tehdä roolihahmoa. Minut on otettu hyvin vastaan näyttelijäpuolelle. Anjalankosken teatterin porukka on niin huikea ja yhdessä on hyvä tehdä. Tosissaan tehdään, mutta ei vakavissaan. Hienot fiilikset siis.

4. Mitä haluaisit sanoa heille, jotka eivät ole vielä, mutta ehkä haluaisivat olla harrastajanäyttelijöitä?

- Aina kannattaa rohkeasti kokeilla, jos vähänkin sitä miettii. Itse olin miettinyt pitkään, että olisi hauska kokeilla ja nyt kun tuli tilaisuus, niin en kyllä kadu yhtään.

5. Millainen kipinä syttyi – näemmekö sinua vielä jossain näytelmässä?

- No kivaahan toi on ja kipinä todellakin syttyi, mutta tykkään kyllä myös tekniikan tekemisestä. Aika näyttää!