Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 04.09.2020

Marja Pyykön uuden komediaelokuvan tähtinä Outi Mäenpää, Mikko Leppilampi ja Matleena Kuusniemi

Marja Pyykkö (tv-sarja Paratiisi, 2020, elokuva Yösyöttö, 2017) ohjaa Aleksi Bardyn (Teräsleidit, 2020, Leijonasydän, 2013) käsikirjoittaman komedian Vuosisadan häät, joka kuvataan syksyllä 2020. Syyskuun puolivälissä alkavia kuvauksia tehdään ympäri Helsinkiä esimerkiksi ravintoloissa.

 

Kuvassa on Outi Mäenpää pitkissä vaaleissa hiuksissa ja aurinkkolasit silmillään.

Kuva: Outi Mäenpää Instagram@outi_maenpaa

 

Vuosisadan häät -elokuvan pääosassa näyttelee Outi Mäenpää (tv-sarjat Bullets, 2018, Ex-onnelliset, 2016--2018). Merkittävissä rooleissa ovat myös Mikko Leppilampi (tv-sarjat Downshiftaajat, 2015—2020, Sorjonen, 2016--2019) ja Matleena Kuusniemi (tv-sarjat Modernit miehet, 2019—2020, Sorjonen, 2016--2019). Heidän lisäkseen elokuvassa nähdään muiden muassa Amos Brotherus, Tommi Eronen, Markku Haussila, Anna-Leena Härkönen, Kari Ketonen, Saara Kotkaniemi, Matti Leino, Lauri Maijala, Juho Milonoff ja Niko Saarela.

Vuosisadan häät -elokuvassa Outi Mäenpää on Viima von Ausgezeichnet, 56-vuotias TV:stä tuttu julkkispsykiatri, joka on niittänyt mainetta ja miehiä enemmän kuin kukaan. Viima on oman elämänsä keskipiste ja mielestään kansakunnan johtava mielen asiantuntija. Viima on myös todella yksinäinen, mutta se on salaisuus.

Kun Viiman ex-miehistä rakkain, häntä rutkasti nuorempi Kari-Antti (Leppilampi) on menossa uusiin naimisiin, on Viiman hankittava häihin korkean profiilin deitti. Viiman on tärkeää osoittaa kaikille faneille ja juorulehtien lukijoille – ja ehkä vähän Kari-Antillekin – ettei hän haikaile menneeseen, vaan hänellä menee tosi hyvin.

Niinpä supersankaritar Viima syöksyy seuralaisen hakuun: baarista baariin, kodista kotiin, kattojen ja paloportaiden kautta. Suihkuseurapiirielämä Helsingin perjantain ja sunnuntain välisessä yössä tuoksuu kalliilta viineiltä, mutta krapulat ovat yhtä kaikki pahoja.

Viima tarjoaa avecin paikkaa entisille ja nykyisille, tuleville ja mahdollisille hoidoille — omilleen ja toisten, yksilöille ja joukkueille, iästä ja sukupuolesta riippumatta. Kun tarjolla on kenen tahansa unelmien rooli Viiman kavaljeerina, mikä voisi mennä vikaan? Aika moni asia, kuten unohtumattomissa vuosisadan häissä huomataan.

Elokuvan tuottavat Helen Vinogradov (Koirat eivät käytä housuja, 2019) ja Aleksi Bardy Helsinki-filmiltä (Teräsleidit, 2020, Veljeni vartija, 2018). Ensi-iltansa Vuosisadan häät saa syksyllä 2021. Elokuvan levittää ja markkinoi SF Studios.

Vuosisadan häät

- Kuvaukset syksyllä 2020
- Ensi-ilta loppuvuodesta 2021
- Tuottajat: Helen Vinogradov ja Aleksi Bardy
- Ohjaus: Marja Pyykkö
- Käsikirjoitus: Aleksi Bardy

Rooleissa: Outi Mäenpää, Mikko Leppilampi ja Matleena Kuusniemi sekä mm. Amos Brotherus, Tommi Eronen, Markku Haussila, Anna-Leena Härkönen, Kari Ketonen, Saara Kotkaniemi, Matti Leino, Lauri Maijala, Juho Milonoff ja Niko Saarela.

Leikkaus: Harri Ylönen
Musiikki: Antti Lehtinen
Lavastussuunnittelu: Petri Neuvonen
Pukusuunnittelu: Riitta-Maria Vehman
Maskeeraussuunnittelu: Pia Mikkonen
Äänisuunnittelu: Panu Riikonen

Tuotanto: Helsinki-filmi
Levitys ja markkinointi: SF Studios