Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 10.01.2023

Marja Pyykön Skimbagirls on kotimaista komediaa - elokuvateattereissa helmikuussa

Neljä naista, viidennet häät ja Suomen Lappi. Mikä voisi mennä pieleen?

Kuvassa ovat Armi Toivanen, Anna-Maija Tuokko, Ria Kataja ja Matleena Kuusniemi päät lähekkäin selfiessä ja taustalla on valkoista lunta ja sinistä taivasta.

Armi Toivanen, Anna-Maija Tuokko, Ria Kataja ja Matleena Kuusniemi. Kuva: Jaani Kivinen/Kaiho Republic.

 

Skimbagirls-elokuva kertoo neljästä ystävyksestä, jotka pitävät yllä takavuosien perinteitä ja kokoontuvat yhteen hulluttelureissuille. Viime vuosina Lapin yhteiset bileretket ovat muuttuneet ryhmän sarjanaijan Emman hääjuhliksi.

Viides kerta toden sanoo - tätä tiuhemmin ei enää voi mennä naimisiin. Nelikko kutsuu itseään Skimbagirlseiksi, vaikka reissuilla ei hiihdetä metriäkään eikä heitä hyvällä tahdollakaan voi kutsua enää tytöiksi.

 

 

Skimbagirls tähtinäyttelijäkaarti on vertaansa vailla. Kotimaisen komedian päärooleissa nähdään Anna-Maija Tuokko, Ria Kataja, Matleena Kuusniemi ja Armi Toivanen ja sivurooleissa mm. Samuli Edelmann, Karlo Haapiainen, Teemu Aromaa, Severi Saarinen ja Aake Kalliala. Skimbagirlsin on ohjannut Marja Pyykkö ja sen on käsikirjoittanut Misa Palander.

Elokuva on kuvattu pääosin Suomen Lapissa, Saariselällä ja Ivalossa tuottajina Pete Eklund ja Liisa Penttilä-Asikainen, Kaiho Republic. Elokuvan rahoittajia ovat Suomen Elokuvasäätiö ja MTV. Skimbagirlsin levittää Nordisk Film.

Skimbagirls saa ensi-iltansa elokuvateattereissa 10.2.2023