Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 25.08.2021

Marja Pyykön elokuva Vuosisadan häät ensi-iltaan lokakuussa -katso traileri

Neljällä Jussilla, kahdella Venlalla sekä Guldbaggella palkitun Outi Mäenpään tähdittämä Vuosisadan häät saa ensi-iltansa elokuvateattereissa kautta maan 15. lokakuuta 2021. Vuosisadan häät on komedia, jossa sulhasen ex on häiden tärkein ihminen. Aleksi Bardyn (Teräsleidit, 2020, Leijonasydän, 2013) käsikirjoittaman komedian on ohjannut Marja Pyykkö (tv-sarja Mädät omenat, 2021, elokuva Yösyöttö, 2017).

Vuosisadan häät on komedia, jossa Outi Mäenpää on tähtenä ja jonka ensi-ilta on 15.10.2021.

Outi Mäenpää. Kuva: Helsinki-filmi

Vuosisadan häät -komediassa Outi Mäenpää on TV:stä tuttu julkkispsykiatri Viima Von Ausgezeichnet. Viima on miehiä ja mainetta niittänyt oman elämänsä keskipiste, joka on salaa myös todella yksinäinen. Exänsä (Leppilampi) mennessä naimisiin, on Viiman etsittävä häihin korkean profiilin deitti osoittaakseen, että hänellä menee hyvin. Avecin metsästys Helsingin perjantain ja sunnuntain välisessä yössä tuoksuu kalliilta viineiltä, mutta krapulat ovat yhtä kaikki pahoja. Tarjolla on kuitenkin kenen tahansa unelmien rooli Viiman kavaljeerina – ja luvassa unohtumattomat vuosisadan häät.
 

”Viima oli hurjan hieno näytellä, sillä hän on täynnä ristiriitoja. Sain heittäytyä oikein urakalla sekä fyysisesti että henkisesti äärilaidasta toiseen. Aika harvoin mun ikäinen nainen saa tällaista näin monimuotoista näyttelemismahdollisuutta. Viima on minun silmiini rakastettava, mutta myös hyvin haasteellinen persoona. Välillä hän on aivan pihalla kaikesta; sekoilee urakalla ja hetkittäin etenee täysin kirkkain aatoksin kohti päämääränsä. Minusta se tekee elokuvasta ja hänen hahmostaan erittäin mielenkiintoisen. Meillä on loistava ryhmä ja komedian tekeminen on aina ihanaa. Rakastin jokaista päivää ja hetkeä Viimana, hänen persoonansa haasteellisuudesta huolimatta.”  Outi Mäenpää, näyttelijä, Vuosisadan häät -elokuva.

Pääosanesittäjän Outi Mäenpään lisäksi Vuosisadan häät -elokuvan merkittävissä rooleissa ovat Mikko Leppilampi ja Matleena Kuusniemi. Elokuvassa näyttelee myös liuta muita suomalaisia eturivin näyttelijöitä ja pari keskiriveiltäkin: komediassa nähdään muiden muassa Lauri Maijala, Kari Ketonen, Juho Milonoff, Anna-Leena Härkönen ja Eero Saarinen sekä Amos Brotherus, Tommi Eronen, Markku Haussila, Joel Hirvonen, Saara Kotkaniemi, Matti Leino ja Niko Saarela.