Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 17.01.2023

Maria Sidin ohjaaman Risto Räppääjä ja villi kone -elokuva elokuvateattereihin talvilomiksi

Risto Räppääjä -elokuvat ovat aina seuranneet aikaansa ja olleet kautta vuosien vuoden katsotuimpia kotimaisia elokuvia. Lapsiperheiden ikisuosikit Risto Räppääjä ja Nelli Nuudelipää seikkailevatkin tällä kertaa pelimaailmassa.

Kuvassa ovat Meri Lahikainen raitamekossa, Otso Törmälä vihreässä paidassa ja shortseissa sekä moottoripyörän sivuvaunussa poispäin menossa viininpunaisessa moottoripyörssä.

Nelli Nuudelipää (Meri Lahikainen), Risto Räppääjä (Otso Törmälä), Pakastaja-Elvi (Jenni Kokander) ja Rauha Räppääjä (Minka Kuustonen). Kuva: Solar Films / Marko Oikarinen.

 

Risto Räppääjää ja Nelli Nuudelipäätä näyttelevät ensi kertaa Otso Törmälä ja Meri Lahikainen. Elokuva perustuu Sinikka ja Tiina Nopolan kirjoittamaan, samannimiseen Tammen kustantamaan lastenromaaniin.

Elokuvassa ovat tietenkin mukana myös Rauha Räppääjä, Lennart Lindberg ja Pakastaja-Elvi, joita näyttelevät Minka Kuustonen, Ylermi Rajamaa ja Jenni Kokander. Nelli Nuudelipään vanhempia, Pinja ja Pontus Perhosta näyttelevät Jutta Järvinen ja Aku Sipola ja artisti Ville Pyryä Benjamin Willamo.

Elokuva kuvattiin Helsingissä ja Vantaalla viime kesänä ja elokuvateattereihin se tulee juuri hiihtoloman alla 17.2.2023. Risto Räppääjä ja villi kone -elokuvan ovat tuottaneet Rimbo Salomaa, Markus Selin ja Jukka Helle. Elokuva on Solar Filmsin ja Ricky Rapper Oy:n yhteistuotantoa ja sen levittää Nordisk Film.

Rimbo Salomaa on tuottanut kahden uusimman, Risto Räppääjä ja pullistelija ja Risto Räppääjä ja väärä Vincent -elokuvan lisäksi kolme ensimmäistä suosittua Risto Räppääjä -elokuvaa. Menestyselokuvien tekijäkaartista ovat tässäkin elokuvassa olleet mukana Sinikka Nopola (1953-2021) sekä Tiina Nopola, jotka ovat vastanneet käsikirjoituksesta. Iiro Rantala on säveltänyt sekä score-musiikin että laulut. Laulujen sanat ovat Matias Nopolan käsialaa.

 

 

Tekijät

Ohjaus – Maria Sid
Tuottajat – Rimbo Salomaa, Jukka Helle ja Markus Selin
Tuottaja Ricky Rapper Oy –  Tiina Nopola
Tuotantopäällikkö – Anu Ylimaa
Käsikirjoitus – Sinikka Nopola, Tiina Nopola, Emma Nopola ja Rimbo Salomaa
Musiikin sävellys – Iiro Rantala
Musiikkituotanto – Mikko Renfors
Laulujen sanat – Matias Nopola
Koreografi – Saku Mäkelä
Kuvaus – Jari Mutikainen, F.S.C.