Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 05.06.2019

Maria Sid ohjaa Risto Räppääjä ja väärä Vincent -elokuvan

Maria Sid ohjaa Solar Filmsin tuottaman Risto Räppääjä ja väärä Vincent -elokuvan, joka perustuu Sinikka ja Tiina Nopolan samannimiseen, Tammen kustantamaan kirjaan. Elokuvan kuvaukset alkavat pääkaupunkiseudulla 17.6. ja päättyvät 5.8.2019. Ensi-iltaan Risto Räppääjä ja väärä Vincent tulee syyskaudella 2020. 

Kuvassa vasemmalla on Lumi Kallio , jolla on vaalea krepattu tukka ja päällään vaalean sininen farkkutakki sekä valko-punainen t-paita. Oikealla on Silmu Ståhlberg, jolla on punainen tukka ja päällään vihderä huppari.  Taustalla on yleisöä istumassa ulkoilmatilaisuudessa.

Nelli Nuudelipää (Lumi Kallio) ja Risto Räppääjä (Silmu Ståhlberg). Kuva: Solar Films / Jouko Piipponen

 

Uutuuselokuvan päärooleissa jatkavat Risto Räppääjä ja pullistelija -elokuvasta tutut Silmu Ståhlberg Risto Räppääjänä ja Lumi Kallio Nelli Nuudelipäänä. Muissa keskeisissä rooleissa jatkavat Ylermi Rajamaa, joka näyttelee Lennart Lindbergin roolin ja Jenni Kokander, joka hurmaa edelleen Pakastaja Elvinä. Rauha Räppääjänä uudessa elokuvassa nähdään Minka Kuustonen. 

Uutuuselokuvan tuottavat Rimbo Salomaa, Markus Selin ja Jukka Helle ja sen levittää Nordisk Film. Edellinen, Risto Räppääjä ja pullistelija -elokuva on saanut tähän mennessä elokuvateattereissa jo 276 933 katsojaa ja jatkaa edelleen ohjelmistossa. Elokuva tuli ensi-iltaan helmikuussa 2019. Molemmat elokuvat ovat Solar Filmsin ja Ricky Rapper Oy:n yhteistuotantoa. 

Tuottaja Rimbo Salomaa on tuottanut Risto Räppääjä ja pullistelija -elokuvan lisäksi kolme ensimmäistä Risto Räppääjä -elokuvaa. Näiden kolmen menestyselokuvan alkuperäisestä tekijäkaartista on Sinikka ja Tiina Nopolan lisäksi mukana tälläkin kertaa myös säveltäjä Iiro Rantala. Sinikka ja Tiina Nopola toimivat myös elokuvan tuottajina. Muista elokuvan näyttelijöistä ja tekijöistä tiedotetaan erikseen. 

Rimbo Salomaa iloitsee elokuvan tekijäryhmästä: 

“Olemme erittäin iloisia, että olemme saaneet mukaan Maria Sidin, joka on todella rautainen ammattilainen. Hän on ohjannut useita menestysmusikaaleja teattereissa ja siirtää nyt osaamisensa valkokankaalle. On upeaa, että hän debytoi elokuvaohjaajana meidän tuotannossamme”, sanoo elokuvan tuottaja Rimbo Salomaa. 

 

Tekijät

Ohjaus – Maria Sid 
Tuottajat – Rimbo Salomaa, Jukka Helle ja Markus Selin
Tuottajat Ricky Rapper Oy – Sinikka Nopola ja Tiina Nopola
Tuotantopäällikkö – Saku Suksi 
Käsikirjoitus – Sinikka Nopola ja Tiina Nopola
Musiikki – Iiro Rantala 

Keskeiset roolit 

Risto Räppääjä – Silmu Ståhlberg
Nelli Nuudelipää – Lumi Kallio 
Rauha Räppääjä – Minka Kuustonen 
Pakastaja Elvi – Jenni Kokander 
Lennart Lindberg – Ylermi Rajamaa