Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 13.07.2023

Mäntän äärellä -näyttelyissä kuvataidetta kymmenessä myynnissä olevassa asunnossa

Mäntän äärellä -näyttelyt ovat esillä Mäntässä kymmenessä myynnissä olevassa asuinkiinteistössä. Näyttelyt levittäytyvät Mäntän taidekuplien ulkopuolelle ja avaavat sitä, millainen Mänttä on kotipaikkakuntana.

Kuvassa on Mäntän keskusta-alueen piirroskartta, jossa on vihreällä maa-aluetta ja sinisellä vesistöä.  Menee salmi ja järveä on molemmin puolin maa-alueita.

Kuva: Mäntän äärellä

 

Maaseudut tyhjenevät ja suurimmat kaupungit kasvavat ja kallistuvat. Elinolosuhteiden rakenteelliset muutokset vaikuttavat ja heijastuvat
kaikkeen.

Vaikka Mäntän äärellä on hyvin paikallinen tapahtuma, se kommentoi yhteiskunnan tilaa laajemminkin. Pikkupaikkakuntien ongelmat ovat myös koko yhteiskunnan ongelmia ja globaalit haasteet näkyvät myös pienten paikkakuntien arjessa.

Mäntän äärellä yhdistää kaupungin asukasluvun kutistumisen ja taideturismin kasvun pyrkien herättämään kysymyksiä elämästä, asumisesta, aikamme asenteista ja kestävyydestä. Kymmeneen myynnissä olevaan asuntoon on kuratoitu kuhunkin oma näyttelynsä, joka pureutuu tietyn teeman ympärille. Tuottamisesta ja kuratoinnista vastaa Krister Gråhn.

Mäntän äärellä -katalogi ilmestyy facebookissa ja instagrammissa, yksi sivu päivässä.

https://www.instagram.com/krister_grahn/

Näyttelyn taiteilijat ovat:

Dorian Bajramovic, Mari Hallapuro, Paavo Halonen, Maria Huhmarniemi  
Saara-Maria Kariranta, Jarmo Ilmari Somppi, Anssi Kasitonni, Timo Kokko
Antero Laine, Katri Mononen, Benjamin Orlow, Eeva-Maija Priha, Taneli Rautiainen, Sofia Saikåin, Jenni Sokura, Paula Tella, Tarja Tuupanen   Silja-Tuuli Tyrkkö, Pekko Vasantola ja Liisa Tarleena Öhman

Näytelykiinteistöt ovat:

Hallituskatu 14 as 3, Keskusta
Hallituskatu 22 A 19, Keskusta
Keurusseläntie 3 B, Moisio
Koskelankatu 47 C 14, Länsi-Koskela
Kukkarokivenkatu 3 as 5, Kukkarokivi
Moisiontie 11, Moisio
Onnelankatu 8, Mustalahti
Paulakatu 8, Vuohimetsä
Sirppitie 31, Vuorenalusta
Virtasalmentie 34, Koskela

https://www.mantanaarella.fi/