Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 15.10.2023

Mainosmies Risto Miettisen trilleri sijoittuu mainosmaailmaan - Nopeat tappavat hitaat

Risto Miettinen teki uransa mainostoimistoissa. Hänen kädenjäljensä näkyy muun muassa Karhu-oluen ja Aurinkomatkojen mainoksissa. Hänen uusi romaaninsa Nopeat tappavat hitaat sijoittuu myös mainosmaailmaan.

Kuvassa on osa kirjan kannesta ja siinä näkyy piirroksena osaa nurin menneestä autosta. Kuvassa on sinistä, harmaata ja valkoista.

Osa kirjan kannesta. Kuva: Aula & co

 

Nopeat tappavat hitaat sijoittuu Miettisen hyvin tunteman mainosmaailman kulisseihin, jossa pomomiehillä on omat kuvionsa, joista ei pimeää rahaa puutu. Tavoitteena on tyylikäs exit, jonka jälkeen loppuelämä sujuu rennosti lekotellen Aurinkorannikon lämmössä.

Helsinkiläinen mainostoimisto Söderblom & Partners elää vuosituhannen vaihteen kiihkeää nousukautta. Kaikki työskentelevät jaksamisen äärirajoilla ja liukastelevat urapolullaan. Sitten keski-iän uuvuttama päähenkilö Olli saa mahdollisuuden ansaita helppoa rahaa. Valtavan rahamäärän hallussapidolla on kuitenkin kohtalokkaita seurauksia.

Risto Miettinen on pitkän uran AD:na mainosmaailmassa tehnyt jännityskirjailija, jonka kaksi Mikael Snek -dekkaria keräsivät runsaasti kiitosta mediassa. Nopeat tappavat hitaat on oma itsenäinen teoksensa, joka ei liity kahteen aiempaan dekkariin.

https://aulakustannus.fi/