Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 26.03.2024

Maastohiihtäjä Krista Pärmäkosken elämäkerta ja voimakas kasvutarina ilmestyy lokakuussa 2024

Sukupolvensa menestyneimmän hiihtäjän rohkea elämäkerta kertoo, miten maalaistyttö nousi ankaran lajin huipulle ja millaisia uhrauksia loistelias ura on vaatinut. Lokakuussa ilmestyvän kirjan kirjoittaa Yle Urheilun toimittaja Laura Arffman ja julkaisee Gummerus.

 

Kuvassa on Krista Pärmäkoski hyppäämässä vuoristossa hyppäämässä ojan yli. Takana on pensaita. Taustalla näkyy vuoristoa. Hänellä on musta-oranssi treeniasu.

Kuva: kristaparmakoski.fi

 

Krista Pärmäkoski on saavuttanut enemmän arvokisamitaleja, maailmancup-menestystä ja Suomen-mestaruuksia kuin yksikään toinen sukupolvensa hiihtäjä. Kirjassa Pärmäkoski kertoo rehellisesti voitoista ja tappioista, kilpakumppaneista ja tukijoukoista, kulisseissa koetuista iloista ja suruista sekä keväästä, joka käänsi kaiken päälaelleen. Voimakas kasvutarina paljastaa hiihtäjästä puolen, joka on ollut tähän saakka visusti piilossa.

Laura Arffman kertoo, että teosta on työstetty kahden vuoden ajan. “On ollut erityistä saada seurata Kristan uran eri vaiheita läheltä niin tiiviisti. Kaksi viimeisintä talvea saavatkin kirjassa roolin, joka tekee tästä elämäkertateoksesta poikkeuksellisen. Olen työskennellyt maastohiihdon parissa melkein kaksi vuosikymmentä ja seurannut Kristan uraa juniorivuosista lähtien, mutta aina se yllättää, miten pintaraapaisu mediassa urheilijoiden todellisesta, inhimillisestä elämästä nähdään”, hän toteaa.

Laura Arffman on Yle Urheilun maastohiihtoon erikoistunut toimittaja ja ruutukasvo. Hänen maastohiihtäjä Mona-Liisa Nousiaisesta kertova esikoisteoksensa kosketti kymmeniätuhansia lukijoita ja nousi ehdolle vuoden urheilukirjaksi.

https://gummerus.fi/