Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 07.02.2020

Maalaustaiteen uudet tuulet esillä Taidemaalariliiton Teosvälityksessä maaliskuussa

Vuosittain maaliskuussa Kaapelitehtaalla järjestettävä Taidemaalariliiton Teosvälitys tunnetaan taiteenharrastajien keskuudessa hyvänä tilaisuutena taidehankintojen tekemiseen. Tapahtuma on myös näyteikkuna suomalaisen maalaustaiteen uusiin tuulahduksiin ja ilmiöihin. Merikaapelihallin täyttävässä Teosvälityksessä on esillä lähes 1700 teosta yli kuudeltasadalta taiteilijalta.

Kuvassa on Maria Wolframin useita värikkäitä naishahmoja ja ne ovat figuratiivisia.

Maria Wolfram, Kokous. Kuva:  Taidemaalariliiton Teosvälitys

 

Teosvälityksestä löytyy maalaustaidetta jokaiseen makuun. Kirkkaat ja intensiiviset värit ovat olleet viime vuosina monien taiteilijoiden suosiossa. Voimakkaaseen siveltimenjälkeen perustuva ekspressiivinen maalaustapa on saanut rinnalleen entistä enemmän graafisen teräväreunaisia, tasaisiin väripintohin perustuvia sommitelmia. Graffitti- ja katutaiteen vaikutus on nähtävissä erityisesti nuorempien taiteilijoiden tuotannossa.

 

Kuvassa on useita maalauksia vuoden 2019 Teosvälityksen näyttelystä.

Teosvälityksen maaluksia vuonna 2019. Kuva: Johanna Lemettinen

 

Taidemaalariliitossa on 1400 jäsentä ja uusia tulee vuosittain noin 70. Tuoreiden taiteilijanimien myötä Teosvälityksestä voi tänäkin vuonna löytää tutun ja turvallisen lisäksi uutta ja yllättävää. Maksuton tapahtuma on avoinna yleisölle 7.3.–15.3.2020

Taidemaalariliiton Teosvälitys 7.3.–15.3.2020
Kaapelitehdas, Helsinki