Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 15.09.2020

Maailmanluokan kiinnitys - Maria Kochetkova Kansallisbaletin tähtitanssijaksi

Yksi maailman tämän hetken tunnetuimmista balettitanssijoista, Maria Kochetkova on kiinnitetty Kansallisbaletin tähtitanssijaksi koko kaudeksi 2020–2021. Kochetkova on tehnyt merkittävän uran maailmalla tanssien ensitanssijana mm. American Ballet Theatressa ja San Franciscon baletissa.

Kuvassa on Maria Kochetkova yhdessä Michal Krcmarin kanssa vaalean punaisessa balettiasussa.

Maria Kochetkova ja Michal Michal Krčmář Merirosvo-baletin harjoituksissa. Kuva: Roosa Oksaharju

Vuodesta 2018 Kochetkova on keskittynyt teoskohtaisiin vierailuihin ympäri maailman, ja hänet on nähty gaalaesityksissä ja päärooleissa mm. Bolšoi-baletissa ja Stanislavskin baleissa Moskovassa, Mariinskin ja Mihailovskin baleteissa Pietarissa, American Ballet Theatressa, Rooman oopperan baletissa, Milanon La Scalan baletissa, Tokion baletissa, Kuuban kansallisbaletissa, Madridin kansallisbaletissa, Teatro Colonissa Buenos Airesissa, Hongkongin baletissa, Dresdenin Semperoperin baletissa, Berliinin valtionbaletissa ja Norjan kansallisbaletissa. Hän on vieraillut Suomen kansallisbaletin gaalaesityksissä 2014.

”Koko kauden 2020–2021 kestävä sopimus Suomen kansallisbaletin kanssa on poikkeuksellinen maailmanluokan taiteilijalle, joka keskittyy pääosin vierailuihin ympäri maailman. Kochetkova tullaankin näkemään Kansallisbaletin useiden tämän kauden balettien päärooleissa”, Kansallisbaletin taiteellinen johtaja Madeleine Onne kertoo. ”Kochetkova jatkaa myös kansainvälistä uraansa vierailevana tanssijana pitäen Helsinkiä tukikohtanaan.”

Kochetkova nähdään ensi kerran näyttämöllä baletin Merirosvo – Le Corsaire ensi-illassa 25. syyskuuta.