Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 22.05.2023

Maailmanlaajuiseksi ilmiöksi noussut Käärijä lämmittelee Kaija Koota

Käärijä on vahvistunut Kaija Koon lämmittelijäksi 19. elokuuta Helsingin Olympiastadionilla pidettävään Superstadion-konserttiin. Käärijä tunnetaan tarttuvista kappaleistaan ja karismastaan lavalla, ja artisti on vakuuttanut fanit ympäri maailmaa ainutlaatuisella musiikkityylillään. Kaija Koon Superstadion-konsertti on rakastetun Suomen popmusiikin tinakenkäkuningattaren tämän vuoden ainoa konsertti.

Kuvassa on tumman purpuran värinen tausta ja keskellä on Kaija Koo vasen käsi ylhäällä.  Hänellä on musta samettinen puku päällään, jossa on leventyvä helma.

Kuva: Warner Music Finland

 

- On ilo saada voitokas Käärijä vieraaksi Olympiastadionille. Tästä tulikin tuplaten Superkansanjuhla. Tervetuloa!, Kaija kommentoi.

Lukuisista hiteistään tunnettu, suomalaisen popmusiikin kuningatar on taitava tulkitsija, joka yhdistää musiikillaan sukupolvia. Hänen maratonmaisen uransa aikana kertynyt yleisö koostuu niin nuorista kuin vanhemmistakin kuulijoista, jotka ovat seuranneet artistin uraa alusta asti.

Kaija Koo on myynyt urallaan yli puoli miljoonaa albumia, voittanut Emma Gaalassa kolme kertaa Vuoden naissolistin palkinnon, ollut mukana kahdella supersuositulla Vain elämää -kaudella ja julkaissut useita legendaarisiksi muodostuneita hittikappaleita kuten Tinakenkätyttö, Nää yöt ei anna armoo (feat. Cheek), Vapaa, Kaunis rietas onnellinen sekä Supernaiset. Lisäksi hänen huikeat Superkonserttinsa vuosina 2014, 2015 ja 2018 ovat olleet kaikki loppuunmyytyjä.

Kaija Koo julkaisi uransa 14. albuminsa Taipumaton huhtikuussa 2021. Albumi myi platinaa ja pysyi Suomen virallisen albumilistan kärjessä kolme viikkoa. Albumin nimikkobiisi Taipumaton nousi kesällä 2021 radioiden soitetuimmaksi kappaleeksi. Tammikuussa 2023 julkaistiin Kaija Koo: Tinakenkäkuningatar -henkilökuvadokumentti, joka on saanut valtavat katsojamäärät.

Käärijä ja Cha Cha Cha ovat tehneet suomalaisen musiikin historiaa nousemalla ennennäkemättömäksi kansainväliseksi ilmiöksi. Kappale keräsi parhaimmillaan maailmanlaajuisesti yli 3,8 miljoonaa striimiä päivässä ja nousi globaalisti Spotifyn kuunnelluimpien kappaleiden listan sijalle 7. Mikään suomalainen kappale ei ole aiemmin pystynyt vastaavaan. Cha Cha Cha pitää yhä ykkössijaa seitsemässä eri maassa, ja sekä globaalilla Spotifyn viraalilistalla.

KAIJA KOO – Superstadion
Very special guest Käärijä
Helsinki, Olympiastadion
Lauantaina 19.8.2023