Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 28.12.2020

Lucy Kirkwoodin musta komedia skandaalijournalismista kantaesityksenä KokoTeatteriin

NSFW on mukaansatempaava ja äärimmäisen ajankohtainen musta komedia skandaalijournalismista, valtapeleistä, kiristyksestä sekä yksityisyydestä mediassa ja sen ulkopuolella. Mikä ihme saa älykkäät ja koulutetut ihmiset luopumaan periaatteistaan ja arvoistaan? Näytelmäteksti on terävä ja satiirinen, jota on tituleerattu englantilaisen Lucy Kirkwoodin läpimurtoteokseksi. KokoTeatterissa nähdään teoksen suomenkielinen kantaesitys keväällä 2021.

 

Kuvassa ovat näytelmän NSFW näyttelijät ryhmänä ja takana on harmaalla seinällä punaisella pohjalla isoin kirjaimin Lucy Kirkwood NSFW.

Kuva: KokoTeatteri

 

Näytelmän ohjaa KokoTeatterin johtaja Anna Veijalainen ja näyttämöllä nähdään Sesa Lehto, Sami Saikkonen, Katimari Niskala sekä Elias Salonen. Salonen opiskelee tällä hetkellä Teatterikorkeakoulun näyttelijäntyön maisteriopintoja ja hänet on nähty aiemmin tv-sarjoissa, kuten Huone 301, Aikuiset sekä Sorjonen.

Kirkwoodin teksti lyö katsojille naulat päähän nokkeluudellaan, pamahtaa lavalla ilotulitusraketin lailla ja kysyy lopulta: Kuka on luonut tämän tirkistelykulttuurin, jossa tekopyhyydellä ja teeskentelyllä ei ole rajoja?

Rooleissa Sesa Lehto, Katimari Niskala, Sami Saikkonen, Elias Salonen ja Anna Veijalainen
Käännös Aleksi Milonoff
Ohjaus Anna Veijalainen
Musiikki Timo Hirvonen, Jussi Lehtonen, Severi Pyysalo
Valosuunnittelu Topias Toppinen
Pukusuunnittelu Virve Balk
Valokuvat ja graafinen suunnittelu Heidi Bergström

Ensi-ilta perjantaina 15.1.2021