Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 04.07.2024

Loma Haminassa on aitoa etelänlomatunnelmaa

Kun lähdimme Haminaan, sääennusteet olivat niin sekaisin, ettei niistä mitään selkoa ottanut, paitsi että vettä pitäisi tulla tai sitten ei. Varauduttiin kyllä siihen, että kesäteatterivarustus oli loppuun asti harkittu. Sadeviitat jätetttiin kuitenkin autoon. Asettauduimme eturiviin ja jo ensimmäinen kohtaus pani hymyn huulille, koska siinä ollaan Suomessa ja on kylmä, kaikilla on talvivermeet päällä ja heitä ilmiselvästi palelsi. Katsomossa paistateltiin auringossa ja väkisinkin oli empatiat näyttelijöiden puolella, ettei heitäkään oikeasti palellut...

Kuvassa ovat lomalaiset lähdössä naisia ja miehiä 1970-luvun talvivaatteissa ja lomalle lähtötunnelmissa. Edessä on tuolilla vaaleanruskea matkalaukku.

Kuva: Mari Salmenhaara

 

Lähtöasetelmahan on se, että Aimo Niemi on lähdössä Innsbruckin talviolympialaisiin ja sen mukaiset ovat matkatavaratkin aina suksia myöten. Hän kuitenkin menee väärään koneeseen ja löytää itsensä Kreikasta. Jussi Vilkki saa Aimo Niemenä aimoannoksen hikoilla, koska eihän hänellä ole helleasuja.

Jos on jo alussa mennyt pieleen, niin siitähän se sitten alkaa, että lähes mikään ei onnistu. Jo lentokoneessa on tutustuttu moninaisiin tyyppeihin, jotka sitten ovat samassa hotellihuoneessa ja jopa eräs Aimon kanssa samassa huoneessa. Menoa ja meininkiä piisaa ja toteutus on erittäin onnistunut. Välillä kuullaan musiikkia ja laulujen toteutuksesta ja harjoittamisesta on vastannut Irma Montiel, joka myös hyppää viidessä eri roolissa.

 

Kuvassa ovat lomalaiset lähdössä naisia ja miehiä 1970-luvun talvivaatteissa ja lomalle lähtötunnelmissa. Edessä on tuolilla vaaleanruskea matkalaukku.

Kuva: Mari Salmenhaara

 

Kreikkalainen tunnelma näkyy ja välittyy. Kaikilla tuntuu olevan hauskaa ja monenmoisia virityksiä on ilmassa, paitsi Aimolla, jolla on nälkä ja kaikki hiertää. Rahaa eiole, koska Innsbruckissa olisi ollut täysihoito. Pariskunta Keskinen ovat kivasti esillä ja Jan Mykkänen Jukka Keskisenä nousee esille varsin luontevana ja juuri sellaisena suomipoikatyyppinä, joita varmasti piisaa jokaiseen matkakohteeseen. Marianne Auvinen Seija Keskisenä juuri sellainen hunajapupusta kiukkupussiin-tyyppinä.

Päivi Pollari on toimittaja Notkola, mutta pari muutakin osaa on hoideltava. Apuhoitaja Valman roolin tulkitsee Mari Nieminen ja artikulaatio oli ihanan selkeää! Jouni Saikkonen hoiteli kaksi täysin erilaista suoritusta - vähän vässykkä johtaja Kari Supinen (porttivahti) ja sitten hän oli Mikis Kalifakis, josta kehkeytyi vaikka mitä. Muissa rooleissa Kari Suoknuuti, Jorma Hilska ja Eija-Kaarina Mäkelä.

Koko LOMA-paketti toimi erittäin hyvin, oli harmiton ja hauska. Koko porukka toimi yhteen ja se välittyi. Kiitos tästä LOMAsta!

PS. Esityksen jälkeen kävimme ruokailemassa Tervanarussa, njam!

Menkää LOMAlle Haminaan! Tämä paketti on voimassa 3.8 asti.

Kini Laine