Hyppää pääsisältöön
Jouni Hakkarainen / 30.10.2019

Liudan suomalaistähtiä sisältävä Täydellinen joulu elokuvateattereissa – katso haastattelut

Taru Mäkelän ohjaama Täydellinen joulu saapui elokuvateattereihin 26.10. ja keräsi ensimmäisinä päivinään jo yli 18 000 katsojaa. Lue nyt tunnelmat ja katso Amusan haastattelut työporukan kanssa.

Jouluun on enää alle kaksi kuukautta. Siitä huolimatta joulukalenterit ovat jo kaupoissa ja Taru Mäkelän Täydellinen joulu elokuvateattereissa. Toisaalta eipä tässä elokuvassa suorastaan joulun ihanuudella herkutellakaan – leffan nimi on nimittäin sarkastinen.

Täydellinen joulu marssittaa valkokankaalle valtavan määrän kovan luokan suomalaisnäyttelijöitä. Mukana koheltamassa ovat muun muassa Antti Luusuaniemi, Elena LeeveMaria Ylipää, Saara Kotkaniemi, Aku Hirviniemi, Mikko Leppilampi, Iikka Fors, Kari Ketonen ja Pirkko Mannola. Kuten tosin voi väenpaljoudestakin päätellä, ei monikaan hahmo saa kovin merkittävästi ruutuaikaa. Hahmotkin ovat pääasiassa karikatyyrimaisen kevyitä, pois lukien useiden asioiden kanssa painiva, Luusuaniemen esittämä päähahmo Antti.

Elokuvan lähtöasetelma on kiusallisen kutkuttava. Antin vaimolla Outilla (Elena Leeve) on lapsia usean entisen aviomiehen kanssa, ja nyt Outi on päättänyt kutsua kaikki eksänsä lapsineen luokseen viettämään joulua. Anttiakos tämä harmittaa, sillä hän ei millään haluaisi kuunnella saunassa vaimonsa ex-miesten keskenään jakamia seksimuistoja. Eniten Antin kuitenkin ajaa reunan yli tieto siitä, että hänen vaimonsa odottaa lasta, vaikka hän itse on steriloittanut itsensä.

Ruotsalaiseen alkuperäistarinaan perustuva Täydellinen joulu on harmitonta kotimaista kohellusviihdettä, johon pitää suhtautua oikein. Mitään syvällistä ja jännittävällä juonella ratsastavaa kokonaisuutta ei pidä odottaa, vaan teatteriin kannattaa lähteä löysin rantein ja sopivassa seurassa. Sillä tavoin tämä leppoisa kokemus on varmasti kaikkein parhaimmillaan!

Alla haastatteluitani elokuvan erittäin mukavan työryhmän kanssa.