Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 17.09.2019

Linnateatterilla puhaltaa uudet tuulet - remontoitu Domino-sali ja Piru Naiseksi -ensi-ilta

Linnateatteri jatkaa historiansa tärkeintä syksyä elämääkin suuremmalla komedialla. Dominon uudenkarhean salin lavalle nousevat aikuinen nainen, ja kaikki maailman miehet!

 

 

Kuvassa on Jaana Saarinen puolivartalokuvassa ja hän pitää käsissään minikokoista Jukka Rasilaa.  Saarisella on musta villatakki ja valkoinen paitapusero.  Saarisella on vaalea tukka ja päälaella on nuttura.  Tausta on punertavan ruskea. Nimestä Piru naiseksi näkyy osa ja kirjaimet ovat keltaisia.

Kuva: Linnateatteri

 

Piru naiseksi on ylistys kauneudelle, älykkyydelle ja juonittelulle. Sen jo kaikki tietää, että kaiken takana on nainen – ja tässä näytelmässä selviää sekin, miten näin on päässyt käymään, ja kuinka totta se onkaan.

Aikuinen nainen on maailmankaikkeuden rakastettavin ja pelottavin taruolento. Hänellä on ratkaisu kaikkeen, ja vastaukset myös sellaisiin kysymyksiin, joita ei ole koskaan esitettykään. Aikuinen nainen on mysteeri jopa itselleen. Piru naiseksi tarjoaa nyt rohkeimmille mahdollisuuden kurkata naiseuden kulisseihin, todellisuuden pimeämmälle puolelle.

Piru naiseksi -komediassa lyövät kättä röyhkeys ja rakastettavuus, mutta sellaistahan se on – naisen elämä. Kaikki ne roolit ja taakat, jotka ovat miehille liian raskaita, lankeavat tietenkin naisten osaksi. Mutta heille nämä taakat luonnollisesti kuuluvatkin, sillä naiset ovat iättömiä ja ajattomia, ja vahvoja myös heikkoina hetkinä.

Ja jotta soppa olisi taatusti sakea ja sanomista tulisi, on Piru naiseksi miehen ohjaama ja käsikirjoittama. Tästä vallattomasta kokonaisuudesta vastaa itse Antto Terras. Piru naiseksi on kirjoitettu varta vasten maamme kahdelle koomisimmalle näyttelijälle - Jaana Saariselle ja Jukka Rasilalle.

Kesän aikana Linnateatteri on luopunut vanhoista tiloista Linnankadun Kivipainossa ja jatkossa kaikki esitykset nähdään uudistuneessa Domino-salissa. Domino-sali on kokenut pientä pintaremonttia ja muuttunut n. 320-paikkaiseksi tyylikkääksi teatteriravintolaksi. Salissa on nykyään mahdollista nauttia tapas-ruokailusta ja juomista omalla paikallaan istuen- ennen esitystä, väliajalla ja esityksen jälkeen.

Illalliset pitkän kaavan mukaan tullaan jatkossakin nauttimaan ennen esitystä Domino-ravintolassa, Maalaistentalon puolella. Ravintola ja Domino-salin baari ovat auki aina 2h ennen esitystä. Muutosten myötä vaivaton, joustava ja herkullinen teatteriravintolakokemus kruunaa illan myös Dominossa.