Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 11.10.2022

Linnateatteri tuo Suomen lavoille Aleksis Kiveä ennennäkemättömällä tavalla - Kiveä kännissä

Linnateatterin 20-vuotisjuhlakausi käynnistyy kunnianosoituksella kansalliskirjailija Aleksis Kivelle. Kiveä kännissä saa ensi-iltansa tammikuussa 2023.

 

Kuvassa on Aleksis Kiven potretti ja edessä oluttuoppi, joka on suuri.

Osa julisteesta. Kuva: Linnateatteri

 

Kirjailijan legendaariset kuvaukset kuningasjuoman tuottamista tunnelmista, lentävistä lauseista sekä haasteellisista vaikutuksista ympäristöön tislataan Linnateatterin näyttämölle.

Mitä tapahtuu, kun yksi näyttelijä esityksen alussa seuraa kirjaimellisesti Juhanin (Seitsemän veljestä) repliikkiä ”Juo, veikkonen. Jumalan luoma, juo, sillä nyt on joulu ja varoja ei puutu aitasta.”? Miten taipuu Kiven kieli tämän jälkeen?

Seitsemän veljestä, Olviretki, Nummisuutarit, Kullervo. Kaikkia edellä mainittuja yhdistää miellyttävät, suorastaan maltaiset, kuvaukset suomalaisuuden ytimestä.

– Kaikissa Kiven teoksissa juominen on vahvasti läsnä. Me haluamme tuoda nämä hetket teatteriin huumorin kautta ja tarjota katsojille hauskaa yhdessäoloa. Kiveä kännissä tuo suomalaisille teatterilavoille jotakin, mitä täällä ei ole ennen nähty, lupaa Linnateatterin taiteellinen johtaja Jussi Vahvaselkä.

Jokainen esitys tarjoaa ainutlaatuisia ja erilaisia teatterikokemuksia. Täysin ennalta-arvaamattomia hetkiä on tiedossa, kun Kiven kootut palat lyödään mäskiksi!

Esitys saa ensi-iltansa Linnateatterin Tampuuri-näyttämöllä tammikuuta 2023.