Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 27.03.2024

Linnan juhlista päivitetty versio Mikkeliin

Mikkelin kaupunginteatterin syyskauden avaa Tuomas Parkkisen ja Satu Rasilan kirjoittama Linnan juhlat -komedia. Vuonna 2016 ensiesityksensä saanut, presidentin itsenäisyyspäivän vastaanoton teemoja parodioiva komedia, kirjoitetaan isoilta osin uudestaan Mikkeliin.

 

Kuvassa ovat oikealla Jenni Haukio ja Sauli Niinistö vastaanottamassa vieraita ja kättelemässä on melkein selin nainen punaisissa, kiharaisisssa hiuksissa ja mustassa pitkässä mekossa.  Hänen takanaan on mies mustassa frakissa.  Hänen takanaa näkyy pariskuntia tulossa kättelyyn punaisella matolla.  Lattia on ruskehtavaa parkettia. Presienttiparin takana on kaksi adjutanttia mustissa kadettiasuissa.

Kuva: Kuva: Presidentin kanslia/Matti Porre

 

Onhan meillä nyt mm. uusi presidentti. Tavallaan Mikkelissä nähdäänkin kantaesitys. Näytelmän ohjaaja Pekka Laasonen:

”Ihastuin ensilukemalta tekstin huumoriin ja halusin näytelmän Mikkeliin myös siksi, että saimme juuri uuden presidentin. Maailma, ihmiset ja ilmiöt ovat tosin muuttuneet niin valtavasti viimeisen kahdeksan vuoden aikana, että ilman varsin mittavaakin alkuperäiskäsikirjoituksen päivitystä, näytelmä olisi jäänyt tekemättä. Onneksemme käsikirjoittajat suhtautuivat päivityspyyntööni erittäin myönteisesti ja nyt sitten saamme tavallaan ihan uuden näytelmän tänne Mikkeliin. Ja jopa niin, että hahmogalleriassa on varmasti mukana myös paikallisia hahmoja.

Näytelmässä nauretaan parodian kautta kaikelle sille säätämiselle, mitä linnan juhlat aiheuttaa niissä ihmisissä, jotka sinne kutsutaan. Ja jätetään syystä tai toisesta kutsumatta. Ja ehkä me valotamme myös hieman tuoreen presidenttiparin tuntemuksia ennen ja jälkeen juhlien sekä teemme katsauksen linnan juhlien historian muutamaan kohukohtaan. Olen aivan varma, että tämän esityksen katsottuaan jokainen koomisista näytelmistä pitävä on saanut mahtavan annoksen nauruenergiaa.”

Linnan juhlat ensi-ilta 14.9.2024

https://mikkelinteatteri.fi/