Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 14.09.2022

Lauri Tähkältä odotettu uusi albumi Kaikella on tarkoitus

Karismaattisen ja koko kansan rakastaman Lauri Tähkän uusi albumi Kaikella on tarkoitus julkaistaan perjantaina 16. syyskuuta. Tähkä on tehnyt albumin yhdessä huipputuottajien Jukka Immosen ja Antti Riihimäen kanssa. Äänityksiä on tehty kolmessa eri kaupungissa: Muoniossa, Helsingissä ja Italian Monteceliossa:

Kuvassa on Lauri Tähkä kävelemässä kadulla, jossa on kerrostaloja ja pieni auto. Kuva on mustavalkoinen.

Kuva: Ville Juurikkala

”Kaikella on tarkoitus albumin tekemiseen meni kaikkinensa kolme vuotta. Ensimmäiset äänitykset aloitettiin tuottaja Immosen kanssa 4.10.2020 Muoniossa, jossa laitettiin aluille Aavikko, Sydän sininen ja Champs-Élysées. Äänityksiä jatkettiin Helsingissä ja Monteceliossa Italiassa kahden vuoden ajan. Pitkä, antoisa, ihana, haastava, raastavakin tekoprosessi. Tuntui, että tätä ei saada valmiiksi koskaan. On ollut värikkäät ja vaiheikkaat vuodet näiden laulujen äärellä. Kiitos että olet mukana matkassa!”

Albumilta löytyvät menestyssinglet Aavikko, Keskiyön cowboy, Nukkuvat aamut ja Kaikella on tarkoitus. Tähkän ajatuksissa tuleva albumi on trilogian viimeinen osa: Kaikella on tarkoitus päättää kolmen levyn (Vien sut täältä kotiin, Meidän tulevat päivät) ajanjakson, jonka jälkeen edessä tulee olemaan tuntematon ja uusi vaihe tekemisessä.

Lauri Tähkä juhlistaa odotettua albumiaan erityislaatuisilla levynjulkaisukeikoilla. Hän nousee lavalle Helsingin Kansalaistorille rakentuvassa läpinäkyvässä kupolissa kolmena peräkkäisenä iltana 22.-24.9.2022. Erityisesti näitä konsertteja varten suunniteltu keikkapaikka tarjoaa uniikin ja intiimin konserttikokemuksen keskellä kaupunkia sekä mahdollisuuden kuulla uuden albumin kappaleita ensimmäistä kertaa livenä.

”15 vuotta olen haaveillut tämänkaltaisesta keikasta ja pyöreästä lavasta ihmisten keskellä. Isojen stadionkeikkojen vastapainoksi tuntuu tosi hyvältä saada yleisö lähelle. Erityisen hyvältä tuntuu, että tämä tapahtuu juuri silloin kun ollaan uuden äärellä, ja vieläpä levynjulkaisukeikoilla.”

Kaikella on tarkoitus -biisilista:
1. Mun maailma
2. Aavikko
3. 12 askelta
4. Sydän sininen
5. Champs-Élysées
6. Kaikella on tarkoitus
7. Lupaatko
8. Keskiyön Cowboy
9. Elämänlangat
10. Nukkuvat aamut