Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 21.11.2022

Lauri Maijalaa esitetään Lahden teatterinjohtajaksi vuoden 2024 alusta

Valintatyöryhmä esittää yksimielisesti, että Lahden teatterinjohtajan virkaan valitaan teatteritaiteen maisteri Lauri Maijala. Hyvinvoinnin ja vapaa-ajan lautakunta päättää valinnasta kokouksessaan 23.11.2022.

 

Kuvassa on Lauri Maijala puolivartalokuvassa mustassa pikkutakissa puna-valkoraitaisessa t-paidassa.

Kuva: Jori Grönroos

 

Lauri Maijalalla on monipuolinen ja vahva kokemus teatterialan taiteellisesta johtamisesta sekä kokemusta teatteriorganisaation hallinnollisesta johtamisesta. Hänellä on laaja ja monipuolinen kuva teatterin tulevaisuuden kehittymisnäkymistä ja kytkeytymisestä kaupungin kokonaisuuteen sekä kyky visioida taiteellista näkemyksellisyyttä. Haastattelussa tulivat esille hyvät yhteistyötaidot, ratkaisukeskeisyys ja kehittämishalukkuus.

Lahdessa teatterinjohtajan tehtävään sisältyvät taloudellinen ja tuotannollinen sekä taiteellinen vastuu.

Lauri Maijala on toiminut KOM-teatterin taiteellisena johtajana ja ohjaajana vuosina 2013 - 2018 ja jälleen vuodesta 2021 alkaen. Vuosina 2018 - 2020 Maijala toimi Helsingin kaupunginteatterin ohjaajana. Maijala on tehnyt lukuisia teatteri- ja elokuvaohjauksia sekä rooleja näyttelijänä. Koulutukseltaan Maijala on teatteritaiteen maisteri Teatterikorkeakoulusta.

Nykyinen teatterinjohtaja Ilkka Laasonen on lupautunut jatkamaan johtajakauttaan vielä koko ensi vuoden 2023. Aiemman suunnitelman mukaan Laasosen johtajakausi päättyisi heinäkuun lopussa. Teatterinjohtaja valitaan viideksi vuodeksi kerrallaan.

Valintaa on valmistellut Hyvinvoinnin ja vapaa-ajan lautakunnan asettama työryhmä. Työryhmässä on ollut lautakunnan, sivistyksen palvelualueen, henkilöstöpalvelujen sekä teatterin, myös teatterin henkilöstön edustus.