Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 05.11.2020

Laura Närheltä ilmestyy pitkään valmisteltu Vastavoimat-albumi

Monista isoista hiteistään ja koskettavista tulkinnoistaan tunnettu Laura Närhi julkaisee uuden Vastavoimat-albumin perjantaina 6. marraskuuta. Seitsemän vuotta valmisteltu albumi julkaistaan sekä yksitoista kappaletta sisältävänä digitaalisena versiona että cd-levynä, jolta löytyy bonusbiisinä tuplaplatinaa striimannut Supersankari-kappale.

Kuvassa on levyn kansi ja siinä lukee suurin valkoisin kirjaimin Laura Närhi ja hän on myös sivukuvassa kannen keskellä.

Osa levyn kannesta. Kuva: Warner Music Finland

 

Vastavoimat-albumin valmistelu aloitettiin yhdessä tuottaja Matti Mikkolan kanssa jo vuonna 2013. Levyn tekoon tuli kuitenkin tauko Närhen keskityttyä elämään elämäänsä. Arjen palattua jälleen uomiinsa eron, muuton, uuden elämänkumppanin löytymisen ja lapsen syntymän jälkeen, oli Laura valmis jatkamaan levyn tekoa. Aisapariksi löytyi Atso Soivio, joka on lopulta tuottanut suurimman osan levyn kappaleista. Mikkolan ja Soivion lisäksi myös Leri Leskinen on ollut mukana albumin tuottajatiimissä, hänen kädenjälkeään kuullaan singlenäkin julkaistussa Helsinki-kappaleessa.

Albumista ei ollut tarkoitus tehdä teemalevyä, mutta levystä syntyi kuitenkin kokonaisuus, joka käy parisuhteen koko kaaren läpi. Lauran lisäksi albumin biisejä ovat olleet tekemässä mm. Juho Raja, Matti Mikkola, Iisa Pajula, Markus Koskinen, Saara Törmä ja Arto Tuunela.

- Monen vuoden työ on nyt saatu päätökseen. Se sisältää useita elämänvaiheita ja tunnetiloja lupauksista ja sitoutumisesta pettymysten ja surun kautta toivoon. Kaiken keskellä on kahden ihmisen välinen rakkaus ja sitä keinuttavat vastavoimat, Laura kommentoi uutta levyään.

Kemopetrolin solistina uransa aloittanut Laura Närhi on tähän mennessä julkaissut soolourallaan kaksi albumia, jotka ovat myyneet kultaa ja platinaa. Edellisen Tuhlari-albuminsa jälkeen Närhi on julkaissut muutaman singlen, joista mm. vuonna 2016 julkaistu Supersankari on tähän mennessä striimannut jo yli 9 miljoonaa kertaa. Laura Närhen muita hittejä ovat lisäksi muun muassa Mä annan sut pois, Tämä on totta, Hetken tie on kevyt, Tuhlari ja Siskoni feat. Erin.

Laura Närhi on uuden musiikin myötä palannut myös keikkalavoille.